Umrecileri Uğurladık PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 05 February 2013

İlçe Müftümüzü ve Umrecilerimizi Uğurladık

İlçemizden Umreye gidecek olan Kutsal Yolcular için Tuzcuoğlu Camii'nde tören düzenlendi.

31 Ocak Perşembe günü ikindi namazından sonra umre yolcuları törenle uğurlandı. İkindi namazı sonrasında düzenlenen programa Serik İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir KARAKUŞ, din görevlileri ve vatandaşlar katıldılar.

Sunuculuğunu Selimiye Camii İmam-Hatibi Galip AKSAY’ın yaptığı programda, Mızrak Camii Müezzin-Kayyımı Aşr-ı Şerif okudu. Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet ALTINAY’ın okuduğu birbirinden güzel ilahi ve kasidelerin ardından İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir KARAKUŞ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasına Allah’ın misafiri olmaya aday olan umre yolcularını ve yakınlarını tebrik ederek ve bu yolculukta kendisine emanet edilen 230 kişiye karşı sorumluluklarını yerine getirmesi noktasında katılımcılardan dua isteyerek başlayan İlçe Müftümüz özetle şunları söyledi: “Hz. İbrahim’in davetini bize duyuran Allaha hamdolsun ki, bu gün Lebbeyk diyerek Allah’ın davetine cevap vereceğiz. Bunun kıymeti bilinmeli ve her anımızın ibadet olduğu bilinciyle hareket edilmeli, orada dünyanın dört bir yanından gelen dünya Müslümanlarıyla buluşup kaynaşmalı, gönülden gönüle sevgi tohumları atılmalı, benlikten sıyrılıp, biz olmayı öğrenmeli ve ülkemize ve milletimize yaraşır bir tavır sergilemeli.”

Program,  Belek Mecekler Camii İmam-Hatibi İsmail ERKEK tarafından yapılan dua ve tebrikleşmelerle son buldu.

Son Güncelleme ( Sunday, 10 February 2013 )