Ehl-i Beyt Sevgisi PDF Yazdır E-posta
Friday, 30 November 2012

EHL-İ BEYT SEVGİSİ SALONLARA SIĞMADI

İlçe Müftülüğümüz 28 Kasım Çarşamba günü saat 19:00 da Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela konulu konferans ile Muharrem ilahileri konseri düzenledi.

Katılımcıların iki katlı salona ve kapalı devre yayının yapıldığı alt kattaki ek salona sığmadığı programa, il Müftüsü Ahmet ÇELİK, İlçe Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU, Belediye Başkan Vekili Ramazan GÜNER, Emniyet Müdürü Fatih İNCEYAVUZ, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir AÇAR, Milli Eğitim Müdürü Halim İZGİ, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire Müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Teknik hizmetlerini Hacı Veli Camii İmam-Hatibi Hüseyin KARATAŞ’ın, sunuculuğunu Selimiye Cami İmam Hatibi Galip AKSAY’ın yaptığı programda, Belek Beldesi Mecekler Cami İmam Hatibi İsmail ERKEK Aşr-ı Şerif okudu. Açılış konuşmasında misafirlere hoş geldiniz diyerek bütün katılımcılara teşekkür eden İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir KARAKUŞ, Muharrem ayının önemli bir ay olduğunu, bu aya hürmeten güzel işler yapanların, Allah katında hürmet göreceğini belirtti.

İl Müftüsü Ahmet ÇELİK yaptığı selamlama konuşmasında şöyle seslendi: “Serik’ten gecenin bu saatinde nurlu şehir Medine’ye doğru esip giden rüzgar, yolun Ravza-i Mutahhara’ya uğrarsa de ki; Ey Nebi! Serik’te senin bir grup ümmetin kadınlı-erkekli, büyüklü-küçüklü, amiriyle-memuruyla bir araya gelmişler senin sevgini konuşuyorlar. Senin canların ciğerparen cennet reyhanlarını konuşuyorlar. Senin sevdiklerine sevgilerini ifade etmek istiyorlar. Ruh-u Nebi’nin şu samimi meclisimizden, şu sevgi dolu, saygı dolu, aşk dolu, muhabbet dolu meclisimizden haberdar olmasını bizi ümmetliğine kabul etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Programın konuşmacısı araştırmacı yazar Ömer Döngeloğlu, Ehl-i Beyt sevgisini ve Kerbela hadisesini kendine özgü üslubuyla, duygulu bir şekilde anlattılar. İki saat süren konferansı, tüm katılımcılar duygulu bir şekilde pür dikkat izlediler.

Konferansın ardından Sadabat Musiki Topluluğu Muharrem ilahilerinden oluşan bir konser verdi. İlçe Müftülüğümüzce hazırlanan plaketleri; Programın konuşmacısı Ömer DÖNGELOĞLU’na ilçe Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU, programın sponsoru Belek Beldesi Belediye Başkanı Yusuf MECEK adına Belek Mecekler Cami İmam Hatibi İsmail ERKEK’e İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir AÇAR ve Sadabat Musiki Topluluğu Koro Şefi Mahmut Tahir ÇETİN’e İl Müftüsü Ahmet ÇELİK takdim ettiler.

Program çıkışı katılımcılara Fatih Talebe Yurdunun hazırladığı aşure ikram edildi.

Son Güncelleme ( Monday, 03 December 2012 )