Kandil Mesajı PDF Yazdır E-posta
Friday, 25 May 2012

İlçe Müftümüz Mustafa Altunun Üç Aylar ve Regaib Kandili mesajı; “Yüreğimiz sadece Allah sevgisi ve onun sevdiklerinin sevgisiyle dolup taşsın.”

Serik İlçe Müftümüz Mustafa Altun mübarek üç ayların başlaması ve bugün de Regaib Kandili olması sebebiyle bir açıklama yaptı. Üç ayların ve Regaib Kandili'nin önemini ve bereketini anlatan Müftümüz Mustafa Altun bu mübarek günlerde edilen duaların geri çevrilmeyeceğini belirtti.

Bu mübarek aylar ve kandillerin; Cenabı Allah'ın rahmetini, bereketini ve mağfiretini kulları üzerine sağanak sağanak indirdiği mübarek ve müstesna zamanlar olduğunu belirten Altun şunları söyledi; “İçinde insanlığa hidayet rehberi olarak indirilmiş olan Kur' an ayının da bulunduğu üçayları idrak etmiş bulunuyoruz. Bu gece de mübarek Regaib Kandilini idrak edeceğiz. Bu mübarek aylar ve kandiller; Cenabı Allah'ın rahmetini, bereketini ve mağfiretini kulları üzerine sağanak sağanak indirdiği mübarek ve müstesna zamanlardır. Peygamberimiz Recep ayı girince şöyle dua ederdi “Allah' ım Recep ve Şabanı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır”

Bir başka hadisi şeriflerinde “ Recep ayının birinci gününde oruç tutmak üç senelik , ikinci gününde oruçlu olmak iki senelik, ve yine üçüncü gününde oruçlu olmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her gün bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur” buyurdular. Mübarek geceler ve Regaib kandili hakkında ise şu hadisi şerif dikkatimizi çekmektedir. Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez; “Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi (Berat Kandili) Cuma gecesi, Ramazan Bayramı gecesi ve Kurban Bayramı gecesi”

Bu kadar bol rahmeti içeren bu mübarek aylarda ve gecelerde gönlümüzü Allah sevgisine, kalbimizi Allah aşkına açarak öyle bir dolduralım ki yüreğimizi de ve gönlümüzde kinden, nefretten, kıskançlıktan, isyandan, bencillikten günahtan ve isyandan hiçbirisine zerre miktarı yer kalmasın. Yüreğimiz sadece Allah sevgisi ve onun sevdiklerinin sevgisiyle dolup taşsın. Bunun neticesinde, dilimiz hep doğruyu ve güzeli söylesin, kulaklarımız hakikat mesajlarına açık olsun, gözümüzün her gördüğü şey bize onun yaratanının Allah olduğunu ve yarattığı her şeyi en mükemmel şekilde yarattığını hatırlatsın. Kısacası bütün varlığımızla bizi var edene yönelip ona kulluk etmenin şuuruna vararak bunu sonsuz hazzını tatmaya çalışalım. Sonsuz rahmete ve mutluluğa erişebilmek için; nuruyla gönüllerimizi aydınlatan bu mübarek aylarda ve Regaib kandilinde önce kulluğumuzu düşünelim. Allah'ın bize sonsuz ve sınırsız sunduğu nimetleri tefekkür edelim. Saymaktan aciz kaldığımız bu nimetlere karşılık bunları bize veren ve bizi yoktan var eden Rabbimize şükredelim Nasıl mı? Öyle ki bir bardak su verene teşekkürü ihmal etmediğimiz insanlığımızı kulluk sayesinde yükselterek kendi aczimizi, gafletimizi, nefsi arzularımızın esaretini ve kuşatmışlığının aczini ve çaresizliğini içimizdeki imanı yükselterek ve yücelterek bütün engelleri aşıp rabbimize ulaşmaya çalışalım.

Tıpkı kayanın üzerine düşen bir tohumun yağmur damlacıklarıyla beraber incecik kökünü kayanın derinliklerine salarak orada hayat bulduğu gibi bizde katılaşmış taşlaşmış kalplerimize sevgi ve merhamet damlacıklarıyla iman saçaklarını salalım ki kulluk yaprakları açarak kardeşlik meyveleri yeşersin. Gerçek mutluluğa erişebilmek için bundan sonraki hayatımızda ibadetlerimiz bize yorgunluk, bıkkınlık, riyakarlık, bencillik değil, huzur, mutluluk, teslimiyet, kanaat bahşetsin. Bunun neticesinde her hangi bir farz veya sünnet ibadetin terk edilmesi rahatımızın kaçmasına bir insanı incitmek ise uykularımızı terk etmemize vesile olsun. Ta ki o yanlışlıkları düzeltmeden huzur bulamama olgunluğuna ulaşabilelim.

İşte o zaman üç ayların, kandillerin, Regaibin, kulluğumuzun ve insanlığımızın farkına vararak gerçek huzura ve mutluluğa adım atmış oluruz. Bu duygu ve düşüncelerimle üç ayları ve Regaib kandilini tebrik ediyor, ilçemiaze, Ülkemize ve bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Son Güncelleme ( Friday, 25 May 2012 )