Seher Vaktinde Kahvaltı PDF Yazdır E-posta
Thursday, 19 April 2012

Kutlu Doğum Haftası son gününde  gerçekleştirilen “Geleneksel Kutlu Doğum Kahvaltısı” sabah namazı sonrası ilçemiz Merkez Camiinde Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği gün olan 20 Nisan Cuma sabahı yapıldı. Gönüller seher vakti Peygamber sevgisi ile dolup taştı.

Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası' coşkulu bir şekilde geçti. Serik İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen etkinliklerin son gününde “Geleneksel Kutlu Doğum Kahvaltısı” yapıldı. İlçe Müftülüğümüzün gerçekleştirdiği, sabah namazı sonrası kahvaltıda vatandaşlar kadın-erkek, çoluk-çocuk bir araya geldiler. Geleneksel hale getirilen cemaatle “sabah kahvaltısı” bu yıl geçen yıllara göre daha da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sabah ezanının okunması ile birlikte Merkez cami'ne gelen cemaat kadın-erkek-çocuk okunan Kuranı Kerimi dinlediler. İlçe Müftümüz Mustafa Altun sabah namazını kıldırdı. Namazın ardından Kısa bir konuşma ve akabinde dua yaptı. Konuşmasında şunları söyledi;

“Efendimiz (sav)in dünyaya teşriflerinin 1441. yıldönümü bütün ümmeti Muhammed’e, bütün insanlığa, memleketimize, yurdumuza,  sizlere ve bizlere mübarek olsun. Hayırlı ve bereketli olsun. Böyle bir 20 Nisan sabahıydı, dünya zifiri karanlık içersindeydi. Tan yeri ağarmadan, güneş Mekke’yi aydınlatmadan, Peygamberimizin nuru kainatı aydınlattı.  Diyanet İşleri Başkanlığımız unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri her yıl insanlığın içinde bunduğu duruma göre Kutlu Doğum Haftası konusu olarak belirlemekte. Geçen yıl bu konu insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu merhamet eğitimi idi. Bu yılda kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı.  Bir hafta bu konu işlendi insanlar bilinçlendirilmeye çalışıldı. Bu haftadan sonra  bütün bunlar unutulsun mu? Elbette ki hayır. Sizden birinizin bir bileziği olsa, yanına bir ikincisini alsa, ilk aldığı bileziği kaldırıp çöpe atar mı? Yoksa yanına bir üçüncüsünü mü almaya çalışır? Hala ben bunun böyle olduğu kanatın da değilim. Çünkü hala dedesini tedavi eden doktoru, torunu öldürüyorsa; hala çocuğunu dünyaya getiren anneyi, kocası öldürüyorsa; hala aynı anneden meydana gelen kardeşler, birbirlerini katlediyorsa; hala Suriye’de, kan oluk oluk akıyorsa; hala memleketimizde ben müslüman’ım diyenler, birbirlerinin canına kastediyorsa; hala dünyanın değişik yerlerinde zulüm devam ediyorsa; Efendimiz (sav) nuru dünya’yı aydınlatmaya devam ediyor ama biz hala gönül kapılarımızı o nura kapalı tutmaya devam ediyoruz. Yüce Rabbim bizlere ve bütün insanlığa bu nura gönlümüzü açmayı nasip etsin.”

Daha sonra cami avlusunda organize edilen kahvaltı masalarına geçildi. Üst avluda hanımlar, alt avluda ise erkekler için masa ve sandalye düzeni hazırlandı. Namazdan çıkan vatandaşlar avluya kurulu çay ocağından çaylarını alarak masalara geçtiler. Simit, peynir, zeytin, bal ve çay'dan oluşan kahvaltı sofrasında bir yandan kahvaltılar yapılırken bir yandan da seher vaktinde Peygamber sevgisini teneffüs ettiler.

Son Güncelleme ( Sunday, 22 April 2012 )