Abdurrahmanlar Konferansı PDF Yazdır E-posta
Thursday, 19 April 2012

Kutlu Doğum Haftası Konferanslarının ilki 15 Nisan Pazar günü saat 14:00 da İlçe Müftülüğümüz ile Abdurrahmanlar Beldesi ve civar imam hatiplerinin organizesiyle yapıldı.

Konferansa İlçe Müftümüz Mustafa Altun, Programın konuşmacısı Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Öğretmeni Adnan Gedikoğlu, Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmacı Adnan Gedikoğlu Şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl kutlu doğum haftasında ayrı bir konu tespit ediyor. Bu yılda ‘Peygamberimi kardeşlik ahlakı ve hukuku’ temasını ön plana çıkardı. Dünyaya gelirken hangi ana babanın çocuğu olacağımız, hangi ırka mensub olacağımız, hangi kabileye mensub olacağımız ile ilgile size sual eden oldumu? Hiç birimiz böyle bir suale muhatap olmadık. Bizler dünyaya gelir iken Allah Tealanın takdiri doğrultusunda dünyaya geldik. Allah Teala bir kısmımızı Arap, bir kısmımızı Alman, bir kısmımızı Rus, Bir kısmımızı Türk, bir kısmımızı Kürt, her birerimizi farklı şekillerde, farklı ırklarda ve renklerde yaratmıştır. Kuranı kerimde bir ayeti celile de buyrulur ki ‘Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık’ Hepimiz Hz Adem ile Hz Havva annemizin çocuklarıyız. Hz Ali efendimiz bakın şöyle diyor, bir kimse senin ya dinde kardeşindir yahut ta hilkatte kardeşindir.” Adnan Gedikoğlu konuşmanın devamında kardeşlikle ilgili hadisi şerifler aktararak güncel konularla örneklendirdi.

Programın sonunda  kısa bir teşekkür konuşması yapan İlçe müftümüz Mustafa Altun şunları söyledi: “Hepimiz buraya peygamberimizin hürmetine toplandık. Onun sevgisini paylaşmak adına buraya toplanmış bulunuyoruz. Günün anlam ve önemini hocam konuştu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”

Program sonunda katılımcılara çiçek hediye edildi.

Son Güncelleme ( Sunday, 22 April 2012 )