Kutlu Doğum Açılış PDF Yazdır E-posta
Thursday, 19 April 2012

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14 Nisan Cumartesi günü Merkez Camii'nde yapılan açılış Programı ile başladı.

Cumartesi günü saat 10.00'da Merkez Camii'nde yapılan açılışta kısa bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun, her yıl olduğu gibi bu yılda Kutlu Doğum Haftası'nı 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlayacaklarını ve hafta münasebetiyle yapılacak etkinlikler için hazırlıkları tamamladıklarını belirterek şunları söyledi; “Bu yılki kutlu doğum haftasının ana teması, “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlâkı ve Kardeşlik Hukuku” dur. Bizler bu hafta boyunca her kesimden bütün insanlara ulaşmayı düşünüyoruz. Peygamber efendimizin kutlu doğumunu herkese hatırlatmak istiyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz geldiği çağı ve çağları aydınlattığı gibi bugün de O'nun yolunda yürüyenler aydınlık ve huzuru bulmaktadırlar. İnsanların büyük bir karanlık, huzursuzluk ve acı yaşadığı bir ortamda gönderilen rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'in rahmeti insanlığın kurtuluşu olmuştur.”

Açılış sonrası Merkez Camii'nde programa katılanlara gül dağıtıldı ve haftanın hayırlı olması temenni edildi. İlçemiz din görevlileri ise programdan sonra esnafları dolaşarak, Kutlu Doğum Haftasını kutladılar ve çiçek dağıttılar.

Son Güncelleme ( Monday, 23 April 2012 )