Gebizde bir İlk PDF Yazdır E-posta
Thursday, 19 April 2012

19 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de, Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, İlçe Müftülüğümüzün öncülüğünde Gebiz Beldesinde de bir program yapıldı. Programda konferansın yanı sıra, Grup Sadabatın ilahi konseri ve sema gösterisi de vardı. Programa Gebiz Belediye Başkanı M. Cengiz Büyükgebiz, orman işletme şefi Özgür Cılız, lise müdürü Recep Büyükgebiz, ilköğretim okulu müdürü Süleyman Şahin ve çok sayıda devletli katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Sunuculuğunu Gebiz Merkez cami imam hatibi Mustafa Akçay’ın yaptığı programa, konuşmacı olarak Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Önder katıldı. Önder konuşmalarında bundan 1400 yıl önce Medine de Ensarla Muhacirin nasıl kardeşlik örneği gösterdiklerini misallerle aktardı. Bu seneki kutlu doğum haftasının ana teması “Peygamberimiz kardeşlik ahlakı ve hukuku” olması hasebiyle konuşmalarında mü’minlerin nasıl kardeş olduklarını Ayeti celile ve Hadisi Şeriflerden örneklerle sundu. Daha sonra sahneye Grup Sadabat çıktı ve birbirinden güzel ilahiler söyledi. İlahiler eşliğinde sema gösterisiyle devam eden program yaklaşık iki saat sürdü.

Son Güncelleme ( Monday, 30 April 2012 )