Çanakkale ve Biz PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 21 March 2012

İlçe Müftülüğümüz, 17 Mart Cumartesi günü ‘Çanakkale ve Biz' konulu bir konferans düzenledi.

İlçe Müftülüğümüz tarafında düzenlenen programa İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmacı olarak katıldı.

Karalar Düğün Salonunda yapılan Konferansa İlçe Müftümüz Mustafa Altun, Belediye Başkan vekili Azmi Akman, Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitler adına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Kur'anı Kerim tilaveti ve meali’nin okunmasının ardından İmam Hatip lisesi öğrencisi Şerife Gündoğdu Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu. Yine İmam Hatip lisesi öğrencileri Hasan Uğur Gülaydın’ın sazı eşlinde Yusuf Barçın Çanakkale Türküsünü seslendirdiler. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun şunları söyledi: “Afganistan'dan gelen şehit haberleri yüreğimizi yaraladı. Büyük Millet ve Devlet olmanın böyle sorumlulukları var bizler o şehitlerimizi bağrımıza basıp rahmetler dileyeceğiz. Devlet olarak millet olarak şuurumuzdan bir şey kaybetmeyeceğiz ve dünyanın her bir köşesinden ağızlarını açıp bu milleti yok etmek, ortadan kaldırmak isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz” dedi.

Üzerinde yaşadığımız toprakların çok değerli olduğunu, bu değerli toprakları elde tutmanın bu topraklar üzerinde yaşayanlara büyük sorumluluklar yüklediğini ve gençlerin bunun bilincinde olması gerektiğini belirten Konuşmacı Prof. Dr. Nurullah Genç ise şunları ifade etti; “Bu vatan kendisinde nice hazineler barındırmaktadır. Bu vatanın sahipleri olarak bizler, dünyayı kontrol edecek imkânlara sahibiz, fakat bunun farkında değiliz. O eski şanlı günlere tekrar ulaşmak için çok çalışmalıyız. Bu milletin mensupları olarak geldiğimiz kökü, bu günlere nasıl geldiğimizi asla unutmamalıyız. Çanakkale deyince Anadolu anlaşılmalı. Anadolu deyince de İslam anlaşılmalı. Çanakkale’ye sadece karada ve denizde yapılan savaşlar olarak bakmamak lazım. Çanakkale bu milletin özünü ruhunu yansıtan milli bir bilinçtir. Çocuklarımızı Çanakkale'nin ruhunu vererek yetiştirmeliyiz. Çanakkale ruhunu almış bir Türk evladı bu milletin, dertlerini hissederek bunları çözmek için mücadele verir gayret gösterir. Fakat maalesef yönümüzü kaybettik; Batının değerlerini takip ederek güç kazanabileceğimiz gibi bir anlayışı zihinlerimize kazıdık. Bizim geri kalmışlık kompleksliğine kapılmamızın en önemli sebeplerinden biri tarihimize sırt çevirmemizdir.” dedi.

Genç, Çanakkale'nin bir iman savaşı olduğunun altını çizdi. Çanakkale'de Müslümanların bir var oluş, Helen medeniyetinin temsilcilerine karşı bir dur deyiş mücadelesi verdiklerini belirtti. Truva olayına atıfta bulunarak Çanakkale Savaşıyla Truva savaşı arasındaki bağlantıyı anlattıktan sonra içimizdeki Truva atının toplumumuz üzerinde açtığı yaraları tedavi etmenin farz olduğunu belirti. Bu noktada gençlere ne kadar büyük bir sorumluluk düştüğüne dikkat çekti.
Konuşmasının sonunda bizim dedelerimizin yaptığından daha iyisini yapmaya mecbur olduğumuzu belirten Genç, "Bunun da tarihine sahip çıkarak, tarihin ürünlerinden beslenerek elde edilebileceğini görüyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Nurullah Genç, program sonunda Çanakkale'yle ilgili şiir kitabından kesitler sunarak konuşmasını tamamladı.

Son Güncelleme ( Wednesday, 21 March 2012 )