İlk Umre Grubu PDF Yazdır E-posta
Sunday, 12 February 2012
İlçemizden ilk Umre Grubu Kutsal Topraklarda

İlçemizden ilk Umre grubu geçtiğimiz Cuma günü dualarla Tuzcuoğlu Camii'nden uğurlandı.

10 Şubat Cuma günü ikindi namazına müteakip düzenlenen programla umre yolcuları uğurlandı. İkindi namazı sonrasında düzenlenen programa Serik İlçe Müftümüz Mustafa Altun, din görevlileri ve vatandaşlar katıldılar. Kuranı Kerim okunması ile başlayan program ilahilerle sürdü.

Erkek ve kadınlardan oluşan kalabalık bir katılımın olduğu programda bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun şunları söyledi; “Hac ve umre yolculuğu Allahın misafirliğidir. Allahın davetliliğidir. Asırlar öncesinde Cenabı Hak İbrahim Aleyhisselamın lisanıyla davet etti. İbrahim Aleyhisselam Kabeyi inşa ettikten sonra kullarımı davet et bana gelsinler dedi. İbrahim Aleyhisselam yarabbi kime duyurayım, burada kimse yok ki. Cenabı Hak sen davet et ben onlara duyururum buyurdu. Cenabı Hakkın o günkü davetini duyan sizler az önce hocalarımızın güzel bir şekilde telaffuz ettikleri “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk”  Buyur ya Rabbi senin davetini işittim, sana geldim, Senin hiçbir ortağın yoktur. Bütün övgü, nimet, kainat senindir. Senin ortağın ve yardımcın yoktur. Bende dünyayı, evladı, ahfadı, evi, barkı, malı, mülkü her şeyi bıraktım. Sana geldim diyerek Telbiyelerle birlikte inşallah Kabe i Muazzamaya, Peygamber Efendimizi ziyaret edip bir hafta sonra gideceksiniz.”

İlçe müftümüz Mustafa Altun umre İbadetinin yapılış şeklini kısaca anlattıktan sonra sözlerine şöyle devam etti: “Orada yaptığınız ibadetleri saymayın. Bırakın sayısal değerleri. Kaç tane tavaf yaptın, ne kadar Kabeye gittin, ben senden fazla yaptım, sen benden çok yapmışsın, bütün bunlar şeytandan ve nefisten gelen şeylerdir. İbadetlerimizi eğer birbirimiz için yapıyorsak bir faydası yoktur. Onları sırf Allah rızası için yapmamız gerekir. Yaptıklarımızı Allahın görevli Melekleri kaydediyor. Varsın yanımızdaki bunları bilmesin. Bizde yaptığımızı yaptıktan sonra unutalım. Bize lazım olduğu zamanda rahmet olarak nur olarak gelsin.

Sizi buradan iki emanetle uğurluyoruz. Buradan giderken Ravzaya, Efendimiz sav e, Sahabe i Kirama, Cennetül Bakiye, Cennetül Mualla ya, Kabe i Muazzama ya selamlarımızı götürün. Dönüşünüzde biz sizden Zemzem dahi istemiyoruz. Hurma da, seccade de, takke de, tesbih de hiçbir şey istemiyoruz. Mekke toprağı da istemiyoruz. Her şey yerinde güzeldir. Mekke toprağı dışarı çıkarılmaz.  Adınızın hacı olmasını da istemiyoruz. Geldiğinizde size soralım nasıldı Kabe i Muazzama, Ravza i Mutahhara, Mekke, Medine dediğimizde siz bir Kabe deyiverin, sesiniz boğazınıza düğümleniversin, gözleriniz tomurcuklansın, yüzünüzü öbür tarafa çevirin ve konuşamaz olun. O anda hıçkırıktan, yüzünüzde bir nur beliriversin, Kabe den bir iz olsun, orda ki secdeden bir iz olsun, Ravza i Mutahharadan bir ışık olsun. Bu bize de yansısın. Bizim gözümüzde tomurcuklansın. Bir aydınlık olsun bütün gönüllere. Bir rahmet olsun memlekete. Bir bereket olsun insanlığa. Artık kelimelere ihtiyaç kalmasın, gözden göze, gönülden gönüle bir köprü, bir bağ kuralım. O bağ ki; bizi alsın hep birlikte Medine ye, Mekke ye, rahmete, mağfirete, Cenabı Hakkın dostluğuna, kulluğuna götürsün.

İkinci bir şey istiyoruz sizden; Bu millet, bu devlet, ecdadımız, atalarımız islama bayraktarlık, Haremeyne hizmetkarlık noktasında asırlar geçirmişler ve dünya devletlerinin bizden beklentileri var. Bu milleti temsil etmekte sizin üzerinize bir fariza, bir vecibe, bir vazifedir.”

Konuşmanın ardından İlçe Müftümüz Mustafa Altun dua yaptı ve umreciler adına bütün katılımcılardan helallik istedi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 15 February 2012 )