Müftülüğümüzden Konser PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 11 October 2011

Müftülüğümüzden Tasavvuf Müziği Konseri

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, müftülüğümüz bünyesinde kurulan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu 5 Ekim Çarşamba günü saat 19:00 da Akçaalan Belediye Düğün Salonu’nda bir konser verdi.

Programa İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Kanatsız, İlçe Müftümüz Mustafa Altun, İlçe Vaizimiz Bahattin Ertunç,  Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam Hatibi Galip Aksay'ın yaptığı programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kürüş Mahallesi Zıpçık Cami İmam Hatibi Mustafa Çito Kur'an-ı Kerim okudu. Kuranı Kerimin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı “Cami ve Çocuk” konulu sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından İlçe Müftümüz Mustafa Altun bir konuşma yaptı. Müftümüz yaptığı konuşmasında camilerin ve din görevlilerinin yeri ve önemine değinerek: “Din görevlileri olarak bizler çok ulvi bir görev ifa etmekteyiz. Bu görev ne kadar ulvi ise bir o kadar da sorumluluğu büyüktür. Camilerimiz Kabe'nin şubeleridir. imamlarımız Mescid-i Nebevi'nin ilk imamı Efendimiz (S.A.V)in vekilleridir. Bu Kutsi temsilcilerin güzel programına katılımın az sayıda olması bizleri üzdü. Bu haftamızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını arzu ediyor Camiler ve Din Görevlileri Hafta'nızı kutluyorum." dedi. İlçe Müftümüz konuşmasının son bölümünde “cami ve çocuk” buluşmasının önemine değindi.

Daha sonra ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Serik İlçe Müftülüğü bünyesinde kurulan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu bir konser verdi. Koro, Serik'te çalışan din görevlilerine yönelik düzenlenen Dört haftalık ezan kursunu vermek üzere ilçemizde bulunan Antalya Murat Paşa Camii Müezzini ve formatör öğretici Tahir Çetin tarafından kuruldu. Yeni oluşturulan koro ilçemizde ki ilk konserinde seyirciden tam not aldı. Ezan kursuna katılan din görevlilerinden Cumalı Mahallesi Cami İmam Hatibi Ramazan Aydın, Meydan Cami İmam Hatibi Bünyamin Akçay ve formatör öğretici ve koro şefi Tahir Çetin uşşak makamında üçlü ezan Örneği sundular. Daha sonra Tahir Çetin ve ekibi “Sadabat” sahne aldı. Dini musiki ve sanat musikisinden parçalar okuyan Tahir Çetine sema ekibi eşlik etti.

Programın sonunda Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen, ilçe müftülükleri arası halı saha futbol turnuvasında Antalya 2.si olan Serik Müftülüğü futbol takımı’na kupa ve madalyaları verildi. Yine Serik İlçe Müftüsü Mustafa Altun, seslendirmiş oldukları güzel eserlerle katılımcılara muhteşem bir gece yaşatan Tahir Çetin hocaya, koroya ve grup “Sadabat” a teşekkür etti.

Son Güncelleme ( Tuesday, 11 October 2011 )