Camiler ve Din Görevlileri PDF Yazdır E-posta
Monday, 03 October 2011

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda kalabalık bir katılımcı ile yapıldı.

Her yıl 1–7 Ekim tarihleri arasında kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programı Cumartesi günü İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda yapıldı. Açılış programına İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Kanatsız, İlçe Müftümüz Mustafa Altun, İlçe Vaizimiz Bahattin Ertunç, Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesi Mütevelli Heyeti, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam Hatibi Galip Aksay'ın yaptığı programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kürüş Mahallesi Zıpçık Cami İmam Hatibi Mustafa Çito Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra ise İlçe Müftümüz Mustafa Altun bir konuşma yaptı. Altun yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Her yıl 1–7 Ekim tarihleri arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutluyoruz. Bu yıl bu kutlamalarımızın 25. yılına girmiş bulunuyoruz. Din görevlileri olarak bizler çok önemli bir görevi ifa ediyoruz. Bir yerde bir kurumda herkes işini en iyi şekilde ve layığı ile yapıyorsa bu bir nehrin güzel akışı gibi olur ve sorunsuz güzel hizmetler nehir gibi yolunda gider. Ama nehir yolundan çıkar ya da sel olur ya da kurursa o zaman sorunlar ortaya çıkar. Sizler yatağında akan, çevresine bereket ve yeşillik taşıyan birer su misalisiniz. Sizler bu ulvi görevlerinizi yerine getirirken zaman zaman evde çoluk çocuğunuzu ihmal ettiğiniz durumlar olabiliyor. Sizlere burada bir tavsiyem var onlara mutlaka zaman ayıralım ihmal etmeyelim gerekli sevgi ve şefkati onlara da verelim. Bu zamanda en önemli yapacağımız yatırımlarımız çocuklarımız gelecek nesillerimizdir. Görev yaptığımız yerler köy, belde, mahalle ilçe ya da il olabilir. Sizlerin bu arada ihmal etmemeniz gerek en önemli şey mahallenizdeki çocuklardır.  Çocukların anne babalarının isimlerini bilmiyor olabilirsiniz, ama çocukları isimleri ile birlikte mutlaka tanıyın. Kendinizi onlara öyle tanıtın ki onlar sizi yani “hoca amcalarını” gördükleri zaman yüzlerinde gülücük eksik olmasın, onlara şefkatle davranın. Çocukları kazanmakla ailelerini yakınlarını da camiye cemaate getirmenin yolunu açalım. Bunun yolu da Peygamberimiz SAV.’in yaptığı gibi sevgi yoludur.Diyanet İşleri Başkanlığımızın bünyesinde yaklaşık 120 bin kişi görevli olarak çalışıyoruz. Bizler bu 120 bin kişi örnek olarak -kusurlarımızın varsa farkına vararak- çalışırsak memleketimizde gelecek nesillerimizi kurtarma yolunda önemli vazifeleri yerine getirebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyor, Camiler ve Din Görevlileri Hafta’nızı kutluyorum.”

Müftümüz Mustafa Altun’un konuşması sonrasında Müftülüğümüz bahçesinde tebrikleşme yapıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra canlı olarak yayınlanan Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası programı izlenildi.

Son Güncelleme ( Monday, 10 October 2011 )