Hacı Adaylarına PDF Yazdır E-posta
Friday, 30 September 2011

Hacı Adaylarına Uğurlama Töreni Yapıldı

Bu yıl ilçemizden hacca gidecek hacı adayları için 29 Eylül Perşembe günü ikindi namazı sonrası Tuzcuoğlu Camii’nde Hacı uğurlama töreni yapıldı.

Programın açılış Kur’anı Kerimini Hastane Cami İmam Hatibi İsmail Erkek okudu. Tuzcuoğlu Cami İmam Hatibi Mehmet Altınay, Hastane Cami İmam Hatibi İsmail Erkek ve Cumalı Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Ramazan Aydın ilahiler, tekbir, tehlil ve telbiye okudular.

İlçe Müftümüz Mustafa Altun programda yaptığı konuşmada bu yıl Hacca Serik’ten yaklaşık 90 kişinin gideceğini bu hacı adaylarının 50’sinin Diyanet Organizasyonu ile diğerlerinin ise özel şirketlerle Hacca gideceğini ifade etti.

Müftümüz Mustafa Altun sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yıl ülkemiz genelinde yaklaşık 1 milyon kişi Hac için ön kayıt yaptırdı. Bunlardan kura sonucunda yaklaşık 100 bin kişi Hac’ca gitmeye hak kazandı. İşte bu yıl Türkiye’den Hacca gidecek vatandaşlarımızdan 90 kişi kadarı da ilçemizden kutsal topraklara gidecekler ve bizde bugün ilk kafilemizi buradan uğurluyoruz. Sevgili Hacı adaylarımız, sizler müminlerin temsilcisisiniz. Orada müminlere hatta tüm insanlığa dua etme yükümlülüğünüz var. Rasullüllah (S.A.V)’in yanında yapılan dualar geri çevrilmeyecektir. Orasının kutsiyetine ve bizim karakterimize yakışır şekilde ibadetimizi yapalım ve tertemiz düşüncelerle oradan dönelim.

Burada önemli olan Allah'ın misafiri olarak buralardan kalkıp oraya ulaşabilmektir. Hacılarımız;  “Ya Rabbi yapmış olduğun daveti duydum ve sana geldim, günahlarımızın affı için geldim” diyecekler. Tabii burada dikkat etmemiz gereken bir husus da oradaki davranışlarımız olacak. Sizler orada Türkiye'yi temsil edeceksiniz, milletimizi temsil edeceksiniz. Orada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsilcileri olduğunuzu, Milletimize, Devletimize yaraşır bir şekilde davranmanız gerektiğini unutmayacaksınız. Bugünlerde memleketimizde yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Orada bu sıkıntıların ve terör belalarının defi için de Rabbimize samimiyetle dua edelim. Memleketimizin, milletimizin, devletimizin, dünyamızın huzuru, ahretimizin mutluluğu için “Ya Rabbi sana yöneldim dualarımı kabul et” diyerek samimiyetle dua edelim.

Bu yılın hac organizasyonu sizin yarın ve ya daha sonraki günlerde uçağa binmenizle başlamış olacaktır. Oraya ulaştığınızda da uçaktan indiğiniz andan itibaren başkanlığımızın görevlileri sizi karşılayacak, 8 gün peygamberimize misafir olacaksınız, ondan sonra ihramlı olarak Allahın davetlisi sıfatıyla Kabe’ye ulaşacak ve hacı olacaksınız inşallah Cenabı Hak yolculuğunuzu mubarek ve haccınızı mebrur eylesin. Bizlerin selam ve dualarımızı da hürmetlerimizle birlikte iletmeyi unutmayın.”

Son Güncelleme ( Friday, 30 September 2011 )