Ramazan Ayı Mesajı PDF Yazdır E-posta
Monday, 01 August 2011
Ramazan Ayı Allah'ın Büyük Bir Nimetidir

Serik İlçe Müftümüz Mustafa Altun yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayının faziletlerini içeren bir mesaj yayınladı. Altun; “Ramazan ayı Allah’ın biz müminlere sunduğu büyük bir ihsanı ve nimetidir. Ramazan ayı kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar öne çıktığı bir aydır.”

İlçe Müftümüz Mustafa Altun yayınladığı mesajda şunları söyledi; “Ramazan ayı Allah’ın biz müminlere sunduğu büyük bir ihsanı ve nimetidir. Ramazan ayı kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar öne çıktığı bir aydır. İçerisinde şu nimetleri barındıran bu mübarek aya bizleri sağlık ve afiyet içerisinde kavuşturduğu için Allah’a sonsuz şükrediyoruz. Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim ayıdır. Kalplere nur, gönüllere şifa, müminlere rahmet ve bütün insanlığa hidayet olan Kur’an-ı Kerim bu ay içerisinde bulunan Kadir Gecesinde indirilmiştir. “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır.” (Bakara, 2/185)

Allah’ın alemlere rahmet olarak gönderdiği, peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed’e (S.A.V.) peygamberlik görevi bu mübarek ayda verilmiştir. Bin aydan hayırlı olan ‘Kadir gecesi’ bu ayın içinde yer almaktadır. İslam’ın beş erkanından biri olan ve müminleri kötülüklerden arındırıp manevi anlamda temizleyen oruç, bu ayda tutulmaktadır. Oruç, riyanın en az karışacağı bir ibadet olduğu için ancak Allah rızası için tutulur. Oruç günahların bağışlanmasına vesiledir, nitekim sevgili Peygamberimiz bunu şöyle bildirmektedir,  ‘Kim inanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.’ (Riyazüs Salihin, II, 489, Had. No. 1223).

Oruç tutan cennete Reyyan kapısından girer.  ‘Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır ki kıyamet gününde oradan sadece oruçlular girer. Onlardan başkaları girmez.’ (Buhari, Savm, 4) Ramazan ayında cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur. Sevgili Peygamberimiz bunu şöyle bildirmektedir,  ‘Ramazan ayı girince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincirlere vurulur.’ (Buhari, Savm,)”

Orucun Faydaları

“Tuttuğumuz orucun faydalarına gelince:-Oruç kişiye sabrı öğretir-Oruç nefsi terbiye eder.-Oruç nimetin kadrini bilmeyi öğretir.-Oruç fakirlere yardımı hatırlatır.-Oruç insanın sağlığını korur.-Oruç bedenin zekatıdır.-Oruç kişiyi bir kalkan gibi cehennemden korur.-Oruç tutanın duası makbuldür.-Oruç kişinin ahlakını güzelleştirir.-Oruç sadece yemekten içmekten uzak kalmak olmayıp aynı zamanda diğer günahlardan uzak kalmamızı ve ibadetlerin manevi yönünü bize öğretir.

Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurmuştur, ‘Kim ki yalan söylemeyi ve yalanla iş yapmayı bırakmaz ise Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına değer vermez.’ (Ebu Davud, II, 307, Had. No. 2362) Ramazan ayının bu güzellikleri yanında dolu dolu geçirmek için Ramazan boyunca her camide mukabele okunacağını, iki tane camimizde (Selimiye Camii, Belkıs Beldesi Küçük Belkıs Mah. Camii) hatimle namaz kılınacağını, her öğlen (İlmihal) ve yatsıdan önce vaaz olacağını, zekat ve sadakalarını fakirlere ulaştırmak isteyenlere Türkiye Diyanet Vakfı Serik şubesi olarak aracılık edebileceğimizi halkımızın bilmesini istiyoruz. Ayrıca hanımlara yönelik olarak Kuran Kursu Öğreticilerimiz tarafında mukabele ve sonrasında da vaaz programlarımız Kuran Kurslarımızda ya bu kurslarımızın bulunduğu camilerimizde yapılacaktır. Yine Ramazan ayı boyunca beldelerimizde de hanımlara yönelik ikişer defa vaaz programlarımız olacaktır.

Ramazan ayı insanların kendilerini hesaba çekmeleri, hatalarını fark etmeleri ve günahlarından tövbe edip Allah’a dönmeleri için bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeyi Allah hepimize nasip etsin. Bu mübarek ayı biz, ailemiz, ilçemiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile kılsın.”

İlçe Müftümüz Mustafa Altun açıklamasının sonunda bu Ramazan Sadakai Fıtır miktarının 7.5 TL. olarak belirlendiğin ifade ederek; “Hemşerilerimizin iftar ve sahurlarda Serik Müftülüğümüzce hazırlanan imsakiyelere uymalarını da rica ediyoruz.” dedi.