Ramazan Hazırlıkları PDF Yazdır E-posta
Monday, 25 July 2011

İlçemizde Ramazan Hazırlıkları Sürüyor.

Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini daha temiz ve huzurlu bir ortamda yapmaları İçin camilerdeki hazırlıklar titizlikle sürdürülüyor.

Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda ibadet edebilmesi için ilçe genelinde birçok camimizde halılar yıkandı. Camilerdeki temizlik faaliyeti bazı camiler de yaz başında, bazıların da şu günlerde Ramazan ayı öncesi müftülüğümüz rehberliğinde; cami görevlileri ve cemaat işbirliği ile devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu ilçemiz Merkez Cami halıları yerinden kaldırılmadan vakumlu, sanayi tipi, son sistem makinalarla yıkandı.

İlçe Müftümüz Mustafa Altun Ramazan Ayı öncesi devam eden hazırlıklarla ilgili şunları söyledi: “İnsanımızın Ramazan Ayında huzurlu bir ibadet mevsimi geçirebilmesi için hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Camilerimizin her köşesi elden geçirilirken, temizliği yapılıyor, ses sistemleri kontrolden geçiriliyor. İlçemizde bütün camilerde mukabele okunması, iki camimizde hatimle teravih namazı kılınması, her gün öğle namazı öncesi ve teravih namazı öncesi vaaz-u nasihat yapılması planlanmaktadır. Yine bayanlar için Kuran Kursu öğreticilerimiz tarafından mukabele okunacak ve dini konularda bilgilendirme yapılacaktır.”

Son Güncelleme ( Monday, 25 July 2011 )