Ege Gezisi PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 19 July 2011

Müftülüğümüz Personeli Ege Bölgesi Gezisi Yaptı.

13 - 17 Haziran tarihlerinde ilçe müftümüz Mustafa Altun ve bir grup din görevlisi Ege Bölgesi gezisi yaptı.

Antalya’nın batı ilçelerinden başlayan gezide ilk gün Kumluca, Finike, Kaş ve Fethiye ilçelerine uğradılar. Finike de Limira ören yerini, Kaşta yarımada turu ve Patara ören yerini ve plajını gezdiler. Fethiye ye geçen grup Antalya Muğla sınırındaki Saklıkent ve Kayıp Cenneti gezerek akşamı Fethiye’nin Kemer Beldesinde geçirdiler. İkinci günde Fethiye Ölü deniz ve Kaya Köy’ü gezip Fethiye Körfezi Göcek’den Marmaris’e geçtiler. Marmaris İlçe merkezini gezdikten sonra ertesi gün harika bir manzaraya sahip Gökova Körfezi - Mazı köyü istikametinden Bodruma çıktılar. Borum Kalesini, Kale içinde ki Su Altı Arkoloji Müzesini ve İlçe merkezini gezdiler. Üçüncü geceyi de Bodrumda geçirerek, gezinin bundan sonraki kısmını hızlandırılmış olarak İzmir Efes Ören yeri, İsa Bey Cami, Tirede tarihi camiler ve İslam alimi Birgivi’nin Hocası İbni Melek’in Kabrini, Ödemiş Birgi kasabasında Aydınoğlu Mehmet Bey Camiini ve Birgivi’nin Kabrini ve oradan da Selçuk İlçesini gezdiler. Görülmeye değer en güzel yer Birgi Kasabasında ki Aydınoğlu Mehmet Bey camii idi. Camiyi diğer camilerden ayıran üç özelliği vardı. Bütün camilerde minare sağ arka köşededir. Burada sağ ön köşeye inşa edilmiş. Diğer camilerde hiç canlı figürü kullanılmamış, burada caminin sol ön köşesine aslan figürü kabartma olarak konmuş. Başka camilerde basamaklardan çıkıldıktan sonra camiye girilir, burada ise caminin kapısından girdikten sonra 15 basamak kadar aşağıya iniliyor. Caminin en önemli özelliği ise üzerinde ay tutulmasının ve güneş tutulmasının resmedildiği ayet ve hadislerin yazıldığı ve üzerinde bir çok geometrik şeklin olduğu; hiç çivi kullanılmadan üç bin parça ahşabın birbirine geçmesiyle kündekari tekniği ile yapılan en eski minbere sahip olması. Gezi ekibi dördüncü gün akşam geç saatlerde dönüş için yola çıkarak Cuma sabahı ilçemize döndüler.

Son Güncelleme ( Sunday, 31 July 2011 )