Berat Kandili Mesajı PDF Yazdır E-posta
Friday, 15 July 2011

“Berat Gecesi, kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak, geleceğimizi planlamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan büyük bir fırsattır.”

İlçe Müftümüz Mustafa Altun, Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan bu gece kutlanacak olan Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Berat Kandili’nin Müslümanlar için Allah’ın sınırsız af, merhamet ve yardımıyla günahlardan bağışlanmalarını umarak duaların edildiği bir gece olduğunu belirten İlçe Müftümüz Mustafa Altun; “Şüphesiz Yüce Allah’ın af ve mağfireti, belli zamanlarla sınırlandırılamaz. Hata ve kusurlarından dolayı bağışlanmayı dileyen kullarını, Allah, her zaman affedeceğini ilahi kelamında bizlere müjdelemektedir. Fakat yanlışlıklarını anlayıp gerçek kulluğa, ilahi ve ahlaki ilkelere yönelmemiz için, bazı önemli zamanlarda biz kullarına daha fazla imkânlar sunmuştur. Berat Kandili de bu ulvi zaman dilimlerinden biridir. Müslüman’ın manevi hayatında değerlendirdiği takdirde bir zirve olan Mübarek Ramazan ayı için, son büyük hazırlıktır.

Berat Kandilinin aydınlattığı manevi ortam, dengeli bir hayat kurmamızı, dinin genel ibadet ve sosyal hayata bakışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışta bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Berat Gecesi de, kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak, geleceğimizi planlamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan büyük bir fırsattır. Mübarek Berat Gecesi dolayısıyla, camilerimizde, evlerimizde ve diğer mekânlarda ibadetlerimizi yaparken kendimize dönelim, kalabalıklar arasında yalnızlığı ve iç hesaplaşmayı yakalayıp günahlarımıza tövbe edelim. Kendimiz, ailemiz, yakınlarımız, toplumumuz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua edelim. Bu gece için özel bir ibadet olmadığını bilelim. Bununla beraber dua ve tövbelerin kabul edilmesi nedeniyle dua ve yakarışa yoğunlaşıp; Rabbimizden affedilmemizi talep edelim. Kaza namazı borcumuz var ise hiç olmazsa bir günlük namazımızı kaza edelim. Bütün vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik eder, bu kutlu gecenin İlçemiz, Milletimiz ve İslam Aleminin birlik ve dirliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”dedi.