Seher vaktinde PDF Yazdır E-posta
Thursday, 21 April 2011

Seher Vaktinde Kutlu Doğum Kahvaltısı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde gerçekleştirilen “Geleneksel Kutlu Doğum Kahvaltısı” sabah namazı sonrası ilçemiz Merkez Camiinde Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği gün olan 20 Nisan sabahı yapıldı. Gönüller seher vakti Peygamber sevgisi ile dolup taştı.

Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası' coşkulu bir şekilde geçti. Serik İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen etkinliklerinin son gününde “Geleneksel Kutlu Doğum Kahvaltısı” yapıldı. İlçe Müftülüğümüzün gerçekleştirdiği, sabah namazı sonrası kahvaltıda vatandaşlar kadın-erkek, çoluk-çocuk bir araya geldiler. Geleneksel hale getirilen cemaatle sabah kahvaltısı bu yıl geçen yıllara göre daha da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sabah ezanının okunması ile birlikte Merkez camii'ne gelen cemaat kadın-erkek-çocuk  Merkez Camini doldurdular. Okunan Kuranı Kerim ayetleri sonrasında, İlçe Müftümüz Mustafa Altun sabah namazını kıldırdı. Müftümüzün kıldırdığı sabah namazının ardından toplu halde dua edildi. Aşr-ı Şerif’ide okuyan ilçe Müftümüz cemaate kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi; “20 Nisan kainatın fahri Hz. Muhammed Mustafa (sav)'nın doğum günüdür. Bu coşku ile sabahın erken saatinde sabah namazını kılmak ve ardından peygamber efendimizin doğumunu hep birlikte anmak için camiye toplandık, ahirette de Peygamberimizin sancağı altında bu şekilde toplanmayı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Dün sabah bu camide sekiz on cemaat vardı. Bugün ise kadın erkek bu kalabalık cemaati görünce mutlu olmamak elde değil. Hanım cemaatimiz Cuma namazına gelmek istiyorlar. Ama ben sadece Cuma namazına gelmelerini yeterli bulmuyorum. Beş vakit namaza da gelmelerini istiyorum. Keşke hanımlarımızı beş vakit namaza başlatabilsekde, bunu gören erkekler, beyler, eşler, babalar, oğullar ve kardeşlerde cemaati ihmal etmeseler. Çoğunluğun namazını kıldığını biliyoruz ama cemaate katılmak ta tembellik yapmaktalar. Peygamberimiz döneminde hanımlar genç-yaşlı camiye geliyorlarmıydı? Evet geliyorlardı. Nereden biliyoruz. Hadisi Şeriflerden. Peygamberimiz namazda iken daha uzun sure okumak istiyordu. Fakat arkadan çocuk ağlama sesleri gelince anneleri ve çocukları üzülmesin diye kısa okuyordu. Peki camilerimizi, mescitlerimizi peygamber mescidi haline dönüştürelim mi? Evet dönüştürelim. Cuma namazı erkeklere farz, kadınlara ise sünnettir. İnşallah bu hafta orta mahalle camiini cuma namazında hanımlara açacağız. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu peygambere, bu rahmete yürüyüşünüzü dergah’ı izzetinde kabul eylesin. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu kahvaltıyı organize eden cemaatimiz Durmuş Nur’a ve bu kahvaltının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepsinde Allah razı olsun.”

Daha sonra cami avlusunda organize edilen kahvaltı masalarına geçildi. Üst avluda hanımlar, alt avluda ise erkekler için masa ve sandalye düzeni hazırlandı. Namazdan çıkan vatandaşlar avluya kurulu çay ocağından çaylarını alarak masalara geçtiler. Simit, peynir, zeytin, bal ve çay'dan oluşan kahvaltı sofrasında bir yandan kahvaltılar yapılırken bir yandan da seher vaktinde Peygamber sevgisi teneffüs edildi.

Son Güncelleme ( Thursday, 21 April 2011 )