Bebeklere Çeyrek Altın PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 19 April 2011

Müftülüğümüzün Kutlu Doğum Haftasında geleneksel hale getirdiği bir diğer etkinlikte bu hafta içerisinde normal doğum yapan ilk üç aileyi ziyaret edip bebeğe bir çeyrek altın hediye etmek.

Bu yılda İlçe Devlet Hastanemizin doğum ünitesinde Kutlu Doğum Haftası içerisinde çocukları dünyaya gelen Kazak asıllı Zarina – Rustam Tarova isimli aileyi İlçe müftümüz Mustaf Altun ziyaret etti. Aileyi tebrik eden ilçe Müftümüz çocuğun ismini ne koyacaklarını sordu. Aile henüz bir karar vermediklerini söyledi. İlçe müftümüz o zaman biz bu yavrumuza bir göbek adı verelim. Arzu ederseniz bu ismi resmileştirirsiniz. Aişe annemizin yüzü pembe pembe olduğu için, Peygamberimiz Aişe annemize Humeyracık dermiş. Bu yavrumuzun da kıyafetleri pembe yanakları da al al olduğu için Bu kızımızın adıda Humeyra olsun dedi ve bebeğin altınını taktı.

Son Güncelleme ( Thursday, 21 April 2011 )