Çandır Belde Konferansı PDF Yazdır E-posta
Saturday, 16 April 2011

İlçe Müftülüğümüzün düzenlediği Kutlu Doğum Haftasının ilk konferansı 14 Nisan Perşembe günü saat 17:00 da Çandır Beldesinde yapıldı.

Açık havada planlanan konferans havanın yağışlı olması nedeniyle Çandır Beldesi Merkez Camiinde gerçekleştirildi. Konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, İlçe Müftümüz Mustafa Altun, Çandır belediye Başkanı Ergüven Yılmaz, Din Görevlileri ve kadın-erkek belde halkı katıldı.

Programın sunuculuğunu Çandır Beldesi Fatih Cami İmam Hatibi Ahmet Şen yaptı. Gökçay Mahallesi İmamı Nihat Kartal’ın okuduğu Kuranı Kerimin ardından Durmuş Çetin isimli ilköğretim öğrencisi ilahi söyledi. Açılış Konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun: “Hz Muhammed (sas) dünyada örnek alacağımız en güzel şahsiyettir. Yüce Allah Kuranı Kerimde şöyle ifade ediyor; En güzel örnekler sizin için Allah Rasulünün hayatındadır. Ahirette şefaatine muhtaç olduğumuz, şefatini talep ettiğimiz en büyük yardımcımız cennette kendisine komşu olmayı arzu ettiğimiz en büyük idealimiz. Bunları kazanabilmemiz için bir çaba göstermemiz gerekiyor. Önce bu dünyayı yaşanabilir bir dünya haline getirebilmemiz için, evimizin aydınlık olabilmesi için, çocuklarımızın yüzünün güleç olabilmesi için, komşumuzun bize güvenmesi bizim komşumuza güvenmemiz için; gönlümüzde, lisanımızda, evimizde işyerimizde, sohbetimizde, yolculuğumuzda, okulumuzda, ticaretimizde, sanatımızda peygamberimizle beraber onun getirdikleriyle beraber olmamız, yüreğimizde onun merhametinden bir eser bir esinti olması lazım. Aksi takdirde dünyayı keder sarar, birbirlerine güvenemezler ve birbirlerinden emin olmazlar.”dedi.

Konferansın konuşmacısı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat şunları söyledi: “ Mehmet Akif merhum; sırtlanları da geçmişti beşer yırtıcılıkta, dişsiz mi bir insan onu kardeşleri yerdi diyor. Bu dize bize Rasulullah aleyhisselamın risaletinin tebliğ öncesi arap yarımadasındaki halini bize anlatmış. O dönem arap yarımadası böyleyken Avrupa farlı Amerika farklımı? Hayır aynı mihval üzere insanlar. Yani güçlü her zaman güçsüzün tepesinden ona eziyet etmiş. O dönemi görüyoruz ebu cehiller, ebu lehebler merhametsizliğin kol gezdiği dönem. İhtiyaç sahibi birisi bir şey istediği zaman Allah versin derlerdi, yardımcı olmazlardı. Bir dilenci Allah rızası için dediği zaman bazen Allah versin deyiveririz. Bu cümle o zamandan kalmıştır. Böyle bir ortamda Allah Rasulune bir çocuk gelse bile onunla ilgilenir ihtiyacını giderirdi. O dönemdeki kız çocuklarının hali içler acısı bir durumdaydı. İnsanlığın içersinde bulunduğu sırtlanlık bugün nükleer güç haline gelmiştir. Yedinci yüz yıldaki öldürülen insanların tamamı bugün nagazakiye atılan bomba ile öldürülen insan sayısından daha azdır. Günümüzde akıl adam öldürmek için kullanılıyor. Milyar dolarlar adam öldürmek için silah üretmede kullanılıyor. Amaç insanı nasıl öldürebilirim daha çabuk daha çok nasıl imha edebilirim. Halbuki dünyada sekizyüz milyon insan aç. Bunlardan üçyüzbini çocuk ve açlık tan ölen binlerce insan. Diğer tarafta boğazına kadar tıka basa yiyen daha sonra bunları çıkartıp tekrar yiyen insanlar. Bu gün dünyada beşyüz kişini geliri beşyüz bin kişinin gelirinden daha çok. Geliri yüksek olan ikiyüz yirmi beş insan gelirinin yüzde dördünü verse bütün dünyada ki fakirlerin tamamının bütün ihtiyaçları karşılanır. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Bu ikiyüzyirmibeş insan gerçek anlamda Müslüman olup islamı yaşasa dünyada aç insan kalmaz. Günümüzde merhamete her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.”

Son Güncelleme ( Tuesday, 19 April 2011 )