Kutlu Doğum Açılış PDF Yazdır E-posta
Friday, 15 April 2011

Kutlu Doğum Haftası açılış programı 14 Nisan Perşembe günü İlçe müftülüğümüz konferans salonunda yapıldı. Programa katılanlara Hz. Muhammed'in simgesi gül dağıtıldı.

Programa İlçe Kaymakamımız Ahmet Ümit, Belediye Başkan Vekili Ramazan Güner, İlçe Müftüsü Mustafa Altun, Türkiye Diyanet Vakfı Serik şubesi müvelli heyeti, din görevlileri ve vatandaşlar katıldılar. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okunan Kuran-ı Kerim ve mealinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı video sunumu izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası programı etkinliklerinin bu yıl daha renkli ve dopdolu geçeceğini söyledi. Altun her yıl olduğu gibi bu yılda Kutlu Doğum Haftası'nın 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacağını  ve hafta münasebetiyle yapılacak etkinlikler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek şunları söyledi; “Bu yılki kutlu doğum haftasının ana teması Hz. Peygamber ve Merhamet eğitimidir. Dolayısıyla bu sene Hz. Peygamber ve Merhamet eğitimini halkımıza dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağız. Sadece cami cemaatine değil bütün insanlara ulaşmayı arzu ediyoruz. Peygamber efendimizin kutlu doğumunu herkese hatırlatmak istiyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz geldiği çağı ve çağları aydınlattığı gibi bugün de O'nun yolunda yürüyenler aydınlık ve huzuru bulmaktadırlar. İnsanların büyük bir karanlık, huzursuzluk ve acı yaşadığı bir ortamda gönderilen rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'in rahmeti insanlığın kurtuluşu olmuştur. Onu öldürmek için yola çıkan Hattapoğlu Ömer, onun rahmeti ile Hz. Ömer olmuştur. Çocuğunu diri diri toprağa gömen bir kültür ve uygulamanın içindeki Ömer, sonra rahmet Peygamberi ile dirilmiş ve merhamet onu kuşatmış ve halife olmuş en dipten en zirve insanlığa yükselmiştir. Bu haftayı dolu dolu geçirebilmek için bir dizi programlar hazırladık. Şu anda bu açılış programıyla haftayı başlatmış bulunuyoruz. Bu gün saat 17:00 da ilçemiz çandır Beldesinde, yine saat 20:00 da Gebiz Beldesinde, 15 Nisan Cuma günü saat 17:00 da Belek Beldesinde, saat 20:00 da Kadriye Beldesinde konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat hocamızın katılacağı konferanslarımız olacak. Yine aynı gün Belediyemiz önünde Kan bağışı kampanyamız ve Kur’an Kurslarımızın düzenleyeceği Kermesimiz yapılacak. 16 Nisan Cumartesi günü tüm İlçe halkımızı Akçaalan mahallesindeki İsmail Oğan stadına bekliyoruz. Çünkü o gün inşallah büyük konferansımızı stat ta açık alanda saat 17:00 da gerçekleştireceğiz. Konferans Konuşmacısı Akdeniz Ünüversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman Peygamber Efendimizin Merhamet Eğitimini anlatacak. Konferans sonunda hediye kitap dağıtımı ve kutlu doğum aşı ikramımız olacak. 17 Nisan Pazar günü Saat 17:00 da Yukarıkocayatak Beldesinde Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Müdür Vekili Mustafa Kemal Önder’in katılacağı konferansımız olacak. Haftanın son günü gelenekselleştirdiğimiz sabah kahvaltımız olacak. O gün kadın-erkek, çoluk-çocuk herkesi sabah namazına bekliyoruz. Namaz çıkışı tüm cemaatle birlikte çoşkulu bir kahvaltı yapacağız. Haftanın Son programı da aynı gün saat 17:00 da Abdurrahmanlar Beldemizde Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Bünyamin Çalık’ın katılacağı konferans olacak” dedi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Kaymakamımız Ahmet Ümit şunları söyledi; “1989 yılında düzenli bir şekilde kutlanmaya başlayan Kutlu Doğum haftası tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de büyük bir heyecan ve mutlulukla kutlanıyor. Bizde bu güzel haftanın açılışında hep birlikte bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnsanoğlunun dünyada ve ahirette hep aradığı huzur ve mutluluktur. Ama binlerce yıllık insanlık tarihinde görüyoruz ki insanoğlu huzur ve mutluluğu çok az zamanlarda kısa sürelerde bulabilmiştir. Peki nedir bunun sebebi diye baktığımızda temelinde acımasız rekabetin olduğu sistemleri görüyoruz. Peygamberimizin prensiplerini prensip edinenler ve o yolda yürüyenler ise huzur ve mutluluğu bulabilmişlerdir. Bu vesileyle bu haftanın hepimize kutlu olmasını bir kez daha diliyorum.”

Program sonunda katılımcılara gül takdimi yapıldı. Müftülük bahçesinde de ikramda bulunuldu.

Son Güncelleme ( Tuesday, 19 April 2011 )