Çanakkale ... PDF Yazdır E-posta
Saturday, 26 March 2011

Çanakkale Cumhuriyetimizin Önsözüdür

Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Çanakkale ve şehitler haftası konulu konferans 21 mart Pazartesi günü saat 16:00 da Karalar düğün salonunda yapıldı.

Programa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Mehmet Kaplan, Belediye Başkan vekili Ramazan Güner, İlçe Müftümüz Mustafa Altun, Manavgat Müftüsü Halil Taş, İlçe Spor Müdür Vekili ve Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Kütüphane Müdürü Veliddin Cevheroğlu, İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Kanatsız, Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Tosun, İlçe Vaizi Bahattin Ertunç, Basın mensupları, Üniversite Öğrencileri ve vatandaşlar katıldılar.

Kalabalık bir katılımın olduğu programın sunuculuğunu Selimiye Cami İmam Hatibi Galip Aksay yaparken, açılış Kur’an-ı Kerim’ini Bucakköy Narinler Mahallesi İmam Hatibi Muhammet Necati Kaban okudu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun şunları söyledi: “Çanakkale'de milletimizin karşısına yedi düvel çıkıp saldırınca ordumuzun yiyecek ekmeği bile kalmamıştı ama ecdadımızın göğsünde imanı vardı. Bu imanı sayesinde Çanakkale’de zafere ulaştı. O gün olduğu gibi bugünde dünyada Müslümanlar üzerinde iman noktasında bir saldırı vardır. Buna rağmen Müslümanların üzerine ölü toprağı saçılmış gibi. Bir Müslüman topluluğun başına bir zalim musallat ediyorlar. Bu zalimden güya halkı kurtarmak bahanesi ile devreye girip ne ırz ne namus bırakıyorlar; ne yeraltında kaynak bırakıyorlar nede yer üstünde ahlak bırakıyorlar. Eğer Çanakkale yi sadece tarihte bir savaş olarak anlarsak dünyada yaşanan bugünkü ve bundan sonraki olayları algılayamayız.”

Serikli şehitlerimiz adlı slayt’ın ardından konuşmasına başlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Mehmet Kaplan: “Çanakkale Türk Milletinin son yüz elli yılda çektiği sıkıntılar o gün için sona erdiği ve talihinin döndüğü yıldır. Çanakkale olmasaydı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması hayal bile edilemezdi. Çanakkale Sekiz yıl sonra Cumhuriyetimizin ilanıdır. Türkiye Cumhuriyetinin ana rahmi, Cumhuriyetimizin önsözüdür. Çanakkale ağzında sadece bir diş ‘oda teknoloji ile’ gelen emperyalist güçlere Mehmetçiğin tokadıdır. Çanakkale yedi düvele mezardır, haşmettir, gururdur.” dedi.

Slaytlar eşliğinde Çanakkale’yi yaşatarak dinleyicilere sunan Sayın Mehmet Kaplan konuşması arasında dinleyiciler içinde bulunan Kıbrıs Gazisi Mehmet Aksu’yu kürsüye çağırdı ve gazimize Çanakkale rozeti taktı.

Son Güncelleme ( Saturday, 26 March 2011 )