Kuran Yılında... PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 20 October 2010

Kur’an Yılında Kur’an Ziyafeti

İlçe Müftümüz Mustafa Altun; “Kuranı hayatımızın bütün noktalarına rehber etmemiz gerekiyor.”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 9 Ekim Cumartesi günü akşamı Kur'an-ı Kerim Ziyafeti programı düzenlendi. Müftülüğümüz tarafından organize edilen program, İsmail Oğan Stadyumunda, soğuk havaya rağmen çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Programda İstanbul ve Ankara'dan gelen meşhur hafızlar Kur'an ziyafeti sundu. Programda; Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Hafız Davut Kaya, Fatih Camii İmam Hatibi Hafız Osman Şahin, Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Karalı, Darıca Eğitim Merkezi Kur'an-ı Kerim Öğretmeni Hafız Süleyman Sefer Başkan, Eyüp Camii İmam Hatibi Hafız Erhan Mete, Çankaya Tapu Kadastro Camii İmam Hatibi Hafız Ali Tel de okudukları aşırlarla katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

2010 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle düzenlenen Kuran Ziyafeti programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam Hatibi Galip Aksay ve Kayaburnu Köyü Camii İmam Hatibi Murat Şimşek’in yaptığı programda açılış Kur’anı Kerimini Cumalı Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Ramazan Aydın okudu. Yatsı Ezanı vakti girince İstanbul Eyüb Cami İmam Hatibi Hafız Erhan Mete ve Ankara Çankaya İlçesi Tapu Kadastro Cami İmam Hatibi Hafız Ali Tel’in Beraber Okudukları Çifte ezan dinleyicileri mest etti. Okunan Ezanın ardından açış konuşması yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun şunları söyledi; “Bu programların düzenlenmesindeki amacımız Kur'an-ı Kerim'in canlılığını ve tazeliğini gönüllerde neşvü nema bulmasını sağlamaktır. Cahiliye devrinde insanlar birbirlerini boğazlıyorlardı, kabile savaşları yaşanıyordu, kin ve nefret kalpleri bağlamıştı. Peygamberimizin gelişiyle kardeşlik geldi, ezan sesi ile yüreklerin kini gitti. Burada da okunan ezan ile kalplere kardeşlik ve muhabbet dolacak, insanlar Allah yolunda yürüyecek inşallah. Değerli Serikliler ben sizleri çok seviyorum. Ne zaman böyle programlar yapsak sizler uzak yakın her köşeden kalkıp geldiniz. Bugün Kuran konuşacak, yaralarımıza dertlerimize merhem olacak. Hasta olan bir insan doktora gider ilaç alır. Ama ilaçtan tam kullanmaz doktorun dediklerini tam yapmazsa şifa bulamaz. Bizler sadece yılda bir defa Kuran ziyafeti ile veya Ramazanlarda mukabele ile ya da yakınlarımız öldüğünde Kuranı Kerim okumakla hastalıklarımıza gerçek şifayı bulamayız. Sevgili dostlar işte bu nedenlerle Kuran’a her zaman ihtiyacımız var. Hani en üzüntülü anlarımızda cenazelerimiz olduğu zaman derler ya hocam biraz Kuran oku da huzur bulalım denir ya, peki hayatımızdaki diğer sıkıntılarımızda da neden Kuranın mesajına başvurmuyoruz? İşte hayatımızdaki diğer üzüntü, sıkıntı ve anlaşmazlıklarda da Kuran’a başvurmamız gerekir. Değerli dostlar Kuranı hayatımızın bütün noktalarına rehber etmemiz gerekiyor. Bu akşam gönüllerimizi Kuran’ın ile aydınlatalım, Kuran’ın sıcaklığı bizi hem bu dünyada hem de öbür dünyada üşütmesin.”

Açış konuşmasının ardından hafızlar Kuran’ı Kerim okumaya başladılar. Türkiye’nin ünlü hafızlarının sırayla okudukları Kur’anı Kerimler geceye katılanları manevi bir atmosfer ile sarıp sarmaladı. Kur’anı Kerim ziyafetinin bir bölümünde hafızlardan bu yılın dünya birincisi Hafız Ali Tel’in babası Ebubekir Tel’in Avlarlı Mehmet Lütfi Efendi den okuduğu ilahiler oldukça ilgi gördü. Gecenin soğuğuna rağmen çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği program Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Dinç’in yaptığı içten dua ile devam etti. Müftülüğümüzün düzenlediği programlara katkı yapan İlçemiz Belediye Başkanı Mehmet Habalı’ya ve bu Kur’an ziyafeti Programının sponsorluğunu üstlenen Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek’e plaket takdim edildi. Program Bu yıl Yaz Kur’an Kurslarında Milli Eğitim Müfettişlerince Teşekkür Belgesi Verilmesi teklif edilen Görevlilerin belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Son Güncelleme ( Wednesday, 20 October 2010 )