Camiler ve .... PDF Yazdır E-posta
Friday, 08 October 2010

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda yapıldı.

Her yıl 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programı 1 Ekim Cuma günü İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda yapıldı. Açılış programına İlçe Müftümüz Mustafa Altun, İlçe Vaizimiz Bahattin Ertunç, din görevlilerimiz ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam Hatibi Galip Aksay'ın yaptığı programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Hastane Cami İmam Hatibi İsmail Erkek Kur'an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından İlçe Müftümüz Mustafa Altun bir konuşma yaptı. Altun yaptığı konuşmada: şunları söyledi; “1–7 Ekim günlerini yirmi bir yıldan beri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutluyoruz. Camilerimiz her şeyimizdir. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) Hicretin son bölümünde artık müşriklerden kurtulmuş, hiçbir tehlike kalmamış, istirahat etmesi gerekirken Medine'ye yaklaşınca Kuba'da mola vermişti. Adına Takva Mescidi de denilen Kuba Mescidi'ni inşa etti. Medine'ye ulaşınca da yine ilk iş olarak Mescidi Nebevi'nin yapımını başlattı. Bunların yapımında Peygamber efendimiz bizzat kendileri çalıştılar. Mescitler Müslüman için bu kadar önemlidir. Din Görevlilerimizde aynı kıymettedir. Zaman zaman cemaat ve din görevlileri arasında sıkıntılar olabilmektedir. Çünkü önem arz etmeyen kişiler sıkıntılara maruz kalmazlar. Peygamber Efendimiz İslamı tebliğ ile görevlendirilmeden önce içinde bulunduğu toplumda herkes tarafından en güvenilen en sevilen bir insandı. Ne zaman ki Allah'ın emri ile İslamı tebliğe başladı, o zaman düşman oldular. Çünkü çıkar sahiplerinin çıkarına dokundu. Bir doktorun hastasına zarar vereceği düşünülemez. Tedavi yaparken hastasının canını yakabilir. Ama gayesi hastayı tedavi etmektir. Canı yanan hasta acısıyla fırsat bulsa doktorunu darp edebilir. Hasta doktorunu darp edebilir diye hastayı tedavi etmeyelim diyemiyorsak, kendini bilmeyenler yüzünden camileri kapatamaz, din görevlisini oradan alamayız. İnsanların manevi yönden tedavilerini yapmaya devam etmek durumundayız. Haftamızla ilgili bugün burada açılış programımızı yapıyoruz. Öğleden sonra belediyemiz önünde kan bağışı kampanyamız olacak. 6 Ekim Çarşamba günü ikindi namazı öncesi Merkez Camiinde Din Görevlilerimizin okuduğu çok sayıdaki hatimlerin duası ve Mevlid programı olacaktır. 9 Ekim akşamı İlçemiz Belediye İsmail Oğan stadında açık havada dünyaca meşhur hafızlardan Büyük Kur'an Ziyafeti programımız olacaktır. O akşam herkesi bu ziyafete bekliyoruz.”Programın halka açık bölümü ikram ile sona erdi. Saat 10:00 da Türksat uydusu üzerinden yayınlanan Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası programı izlenildi.

Son Güncelleme ( Friday, 08 October 2010 )