İnsanlar Kuran Nuruna..... PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 04 August 2010

İnsanlar Kur’an Nuruna Aktı.

Konferasnsı dinlemek için TIKLAYIN...

2010 Yılının Diyanet İşleri başkanlığınca Kur'an yılı ilan edilmesi münasebetiyle Müftülüğümüzce düzenlenen konferans 29.07.2010 Perşembe günü akşam Akçaalan mahallesinde İsmail Ogan Stadyumu'nda yapıldı.

İnsanların yaylalarda ve yazlıklarda olmasına rağmen Konferansımıza yaklaşık 2500 kişi katıldı. Halkımızın İlçemizin her yerinden gruplar halinde Kur’anın Nuruna aktığı gecede konferans gerçekleşti.  Konferansımıza konuşmacı olarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet OKUYAN, İl Müftü Vekili Dr. Muammer AYAN, Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Kadir DİNÇ, Manavgat Müftüsü Halil TAŞ, İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN,  Serik Belediye Başkan Vekili Halil UYGUN, Eğitim merkezi Öğretmenleri Bünyamin ÇALIK, Fatih KARAZEYBEK, Müftülüğümüz personeli, diğer davetliler ve vatandaşlar katıldılar. Sunuculuğunu Kayaburnu köyü Cami İmam Hatibi Murat ŞİMŞEK’in yaptığı konferansta saygı duruşu ve istiklal Marşı'ndan sonra Bilginler Köyü Cami İmam Hatibi İsmail ASLAN Kuran-ı Kerim okudu. Daha önceden planını yaptığı programlar nedeniyle Konferansımıza katılamayan İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet ÜMİT’in mesajının okunmasının ardından,  ılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN “Bu akşam buraya katılan her kese çok teşekkür ediyorum. Bugün Kuran'a Asrı Saadet'te olduğu kadar ihtiyacımız var. Bizler Kuran'a saygı gösteren bir millet olarak ona gösterdiğimiz saygı kadar onu okumaya ve anlamaya da çalışmalıyız. İşte bu akşam Prof. Dr. Mehmet OKUYAN hocamız sizlere, “Kuran'ı Anlamak ve Yaşamanın Önemi' ile ilgili Konferansı sunacaklar. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet OKUYAN, ise konuşmasında özetle şunları söyledi; “Burada bir yaz gününde siz Serikli kardeşlerimizle buluştuk. Ben burada bu kadar kalabalık bir ilginin olacağını tahmin etmiyordum. Ama sizleri burada görünce çok memnun oldum. Bu akşam sizlerle burada Kuran'ı Anlamak ve Yaşamanın Önemi hakkında sohbet edeceğiz. Diyanet İşleri başkanlığı bu yılı ‘Kuran Yılı' ilan etti bunun amacı ise okumayı anlamaya dönüştürmek ve anladıkça hayata yansıtmayı başarmak şeklinde belirlenmiştir. Bizlere düşen görev Kuran'ı anlamaya çalışmak ve anladıkça hayatımıza uygulamaya çalışmaktır. Kuran bizlere bu hayatımızda lazımdır, ölürken ya da öldükten sonra değil. Eğer Kuran'ı hayatımıza tatbik edersek zaten O bize hem ölümde hem de ölümden sonraki hayatımızda bizimle birlikte olur. Kuran hayat kitabıdır, hayata dair projeler sunan kitaptır, hayatta ve sağ iken Kuran'a arkadaş olanlar sonrasında da zaten Onu yanı başlarında bulacaklardır. Çocuklarımıza bu dünyada rahat etmeleri ve iyi bir meslek sahibi olmaları için, eğitimleri için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyorsak, aynı zamanda çocuklarımıza Kuran okumayı ve dini bilgilerini almaları için de her türlü imkanı sağlamalıyız.” dedi.

ılış ve Kapanış Konuşmalarında İlçe Müftümüz, Katkılarından dolayı Serik Belediye Başkanı Mehmet HABALI ve  Belediye Başkan Vekiline, Belek Belediye Başkanı Yusuf MECEK’e, Konferansa çiçek gönderenlere ve uzaktan yakından teşrif eden herkese teşekkür etti.

Program İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN’un yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi.

Son Güncelleme ( Saturday, 08 January 2011 )