Haydi Çocuklar... PDF Yazdır E-posta
Friday, 25 June 2010

Haydi Çocuklar Yaz Kur’an Kurslarına…

21 Haziran tarihi itibariyle Camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda Yaz Dönemi Kur’an Kursları eğitimlerine başladılar. Kurslar 20 Ağustos’a kadar devam edecek.

İlçe Müftümüz Sayın Mustafa Altun Yaz Dönemi Kuran Kursları hakkında şu bilgileri verdi: “Yaz Kur’an Kursları 21 Haziran–20 Ağustos tarihleri arasında üç dönem halinde açılacaktır. Camilerimize ve Kuran Kurslarımıza gelecek öğrencilerimizde kayıtlar için iki belge istiyoruz, bunlardan birincisi velisinin dilekçesi, ikincisi de ilköğretim 5. sınıfı tamamladığı ya da daha üst sınıflara geçtiğine dair belge. Öğrencilerimize üçer haftalık üç dönem halinde yaz kursunu düzenliyoruz. Veliler çocuklarını istedikleri dönem kaydettirebilirler. Yaz Dönemi Kuran Kurslarımızda Kur’an öğretimi dışında dini bilgiler de verilmekte. Haftanın 5 günü 3'er saatlik ve toplam 15 saatlik eğitimin günde 2 saati Kur’an eğitimi, 1 saati de dini bilgilerden oluşuyor. Yaz Dönemi Kur’an Kursları'nda eğitim verecek olan arkadaşlarımız da daha önceden seminerlerle bu kurslara hazırlandılar, yine kitaplarımız ve eğitim gereçlerimiz de bu kurslara yönelik olarak hazırlandı. Kurslarda kur sistemi uygulanmakta. Kurslarımızda öğrencilerimiz seviyelerine göre kurlara ayrılıyorlar. Böylece öğrencilerimiz her yıl aynı şeyleri tekrar etmeden yeni bilgiler öğrenmekte ve eskiye göre daha verimli bir eğitim ortaya çıkmaktadır. Geçen yıl, 104 cami ve 8 Kur’an Kursu olmak üzere toplam 112 yerde kurslarımız açılmış ve yaklaşık 1500 öğrencimiz bu kurslara katılmıştır. Yine bu yıl da aynı sayıda kurslarımız açılmıştır.”

Son Güncelleme ( Friday, 25 June 2010 )