Sarıabalı Köyü PDF Yazdır E-posta
Saturday, 15 May 2010

Sarıabalı köyü Çiftlik Mahallesi cami minaresi tamamlandı.

Bölgenin en eski camilerinden olan Sarıabalı Çiftlik Mahallesi cami geçtiğimiz yıllarda köklü bir şekilde tadilatı yapılarak her şeyi ile yenilendi. Caminin şadırvan ve tuvaleti modern bir şekilde yapıldı. Cami İmam Hatibi Şeref SARI’nın gayreti ile Son olarak yirmi gün önce temeli atılan ve bugün tamamlanan minare ile cami eksikleri tamamlanmış oldu.

Hayırseverler tarafından 7 Mayıs günü Cuma namazı çıkışı cemaate ikramda bulunuldu. İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN yaptığı kısa konuşmada minarenin tarihçesinden bahsetti. İslam’ın ilk yıllarında minarenin olmadığını ezanın yüksekçe bir yerden okunduğunu dile getirdi. Ama günümüzde minarelerin Müslüman memleketler için bir sembol haline geldiğini söyledi. Yeni Cami İmam Hatibi Osman KARANFİL’in okuduğu Kuran-ı Keriminin ardından ilçe müftümüz dua yaptı. Daha sonra İlçe Müftümüz cami ve minare için yardım edenlere teşekkür belgesi takdim etti.

Son Güncelleme ( Saturday, 15 May 2010 )