Sabah Kahvaltısı PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 05 May 2010

Seher Vakti Peygamber Sevgisi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde yapılan geleneksel sabah namazı sonrası cemaatle kahvaltı, Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği gün olan bu günde, miladi 20 Nisan sabahı Merkez Camii'nde gerçekleştirildi. Gönüller seher vakti Peygamber sevgisi ile dolup taştı.

Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası' coşkulu bir şekilde geçti. Serik İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen etkinliklerinin son gününde “Geleneksel Kutlu Doğum Kahvaltısı” yapıldı. İlçe Müftülüğümüzün gerçekleştirdiği sabah namazı sonrası kahvaltıda vatandaşlar bir araya geldiler. Geleneksel hale getirilen cemaatle sabah kahvaltısı bu yıl geçen yıllara göre daha da yoğun katılımla gerçekleşti. Sabah ezanının okunması ile birlikte Merkez camii'ne gelen cemaat kadın-erkek-çocuk  Merkez Camini doldurdular. Okunan Kuranı Kerim ayetleri sonrasında, Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN Sabah Namazını kıldırdı. Müftümüzün kıldırdığı sabah namazının ardından toplu halde dua edildi. Müftümüz; “20 Nisan'ın kainatın fahri Hz. Muhammed Mustafa (sav)'nın doğum günü olduğunu belirtti. Bu coşku ile bu gün camiye toplandıklarını, ahirette de Peygamberimizin sancağı altında toplanmayı Allah'tan niyaz ettiklerini belirtti.”Daha sonra cami avlusunda organize edilen kahvaltı masalarına geçildi. Üst avluda hanımlar, alt avluda ise erkekler için masa ve sandalye düzeni hazırlandı. Namazdan çıkan vatandaşlar avluya kurulu çay ocağından çaylarını alarak masalara geçtiler. Simit, peynir, zeytin, bal ve çay'dan oluşan kahvaltı sofrasında bir yandan kahvaltılar yapılırken bir yandan da seher vaktinde Peygamber sevgisi teneffüs edildi. Her yıl geleneksel kahvaltıyı organize etmesi ve camii ile ilgili çalışmalara katılmasından dolayı emekli vatandaş Durmuş NUR’a  İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN tarafından teşekkür belgesi verildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 05 May 2010 )