Bayanlara Konferans PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 04 May 2010

Bayanlara Kutlu Doğum Konferansı

2010 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde müftülüğümüzün düzenlediği bayanlara yönelik program büyük ilgi gördü.

Kur’an-ı Kerim’in nüzulünün 1400. Yıldönümü münasebetiyle ‘’Kur’an-ı Kerim’i Okumanın Önemi ve Kur’an-ı Kerim Sevgisi’’ konulu konferans Kutlu Doğum Haftasına damgasını vurdu. 20 Nisan Salı günü Bankoğlu Düğün Salonu’nda yapılan konferansın konuşmacısı Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Dr. Emine ÖĞÜK’tü. Konferansa Kur’an Kursu öğreticilerimiz, Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve Serik’li hanımlar katıldılar. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, Dikmen Kız Kur’an Kursu öğreticisi Ufuk USLU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Belek Kur’an Kursu öğreticisi Sümeyye ALTUN’un Kur’an-ı Kerim mealiyle sürdü. Açılış konuşmasını yapan Merkez Kız Kur’an Kursu öğreticisi Hafisa DEMİRBAŞ, Hz. Peygamberin hayatını konu alan şiiri ve arkasından yaptığı konuşmasıyla programa renk kattı. Programın akışı ‘’Kutlu Doğum’’ konulu slayt gösterileriyle devam etti.

Konuşmacımız Dr. Emine ÖĞÜK’ün mikrofonu eline almasıyla Serik’li hanımlar pür dikkat onu dinlemeye başladılar. Kur’an-ı Kerim’in hayatımızdaki yerini sorgulamakla konuşmasına başlayan ÖĞÜK, O’nu köşe kitabı değil de başucu kitabı haline getirmemizin gerekliliğiyle konuşmasını sürdürdü. Anlatımını şiir ve naatlarla süsleyen ÖĞÜK, dinleyicileri canlı tutmayı başardı. Kutlu Doğum etkinliklerinin sonuncusu olan bu program, hanımların ‘amin’ dedikleri, Dr. Emine ÖĞÜK’ün peygamberimizin emaneti olan Kur’an’a sıkı sıkı sarılmak temennisiyle son buldu. Programın sunucusu Ahmediye Kız Kur’an Kursu öğreticisi Elçin DEMİR bayanlara programa teşriflerinden ve dikkatle dinlemelerinden dolayı Serik İlçe Müftülüğü adına teşekkürlerini sundu. Hanımlara çıkışta Peygamber Efendimizin şeceresinin bulunduğu afişler dağıtıldı.

Son Güncelleme ( Friday, 14 May 2010 )