Haftanın ilk Konferansı PDF Yazdır E-posta
Monday, 26 April 2010

Haftanın İlk Konferansı Belek Beldesinde idi.

Kotlu Doğum Haftası sebebiyle, Müftülüğümüzün öncülüğünde Belek Belediyesinin ev sahipliği ile yapılan haftanın ilk konferansı büyük ilgi gördü.

Müftülüğümüz, Peygamber efendimizin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Belek Beach Park'ta konferans düzenledi. Konferansa İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN, Belek Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Aslan TORUN, Belde de görev yapan öğretmenler,çevre belde ve köylerin imam hatipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sunuculuğunu Belek beldesi Cami İmam Hatibi Süleyman YILDIRIM yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Belek Beldesi Cami Müezzin Kayyumu Sinan YILDIRIM’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile devam etti. Hoşgörü Bahçesi Cami İmam Hatibi Sonay YILDIRIM’ın Üflediği Ney eşliğinde Belek Cami İmam Hatibi Süleyman YILDIRIM’ın okuduğu Na’t-ı Şerif dinleyicileri duygulandırdı. Konferans’ta Sırma İŞLEK isimli bir öğrenci kırk yaşındasın şiirini ve küçük öğrenci İrem Sude TORAN da Peygamber sevgisini anlatan Sen Yoktun şiirini okudular.

İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN yaptığı açış konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılı Kur’an-ı Kerimin nazil oluşunun 1400 yılı olması münasebetiyle “Kuran Yılı” olarak ilan etti. Kur’an sadece Peygamber Efendimiz (SAV) ve onun etrafında ki ashabına nazil olmadı. Çağlara, insanlığa bütün kainata nazil oldu.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Kadir DİNÇ:  “Kur’an-ı Kerim’i anlatırken; ilk ayetin oku, son ayetin ise sorumluluğunu bil olduğunu vurguladı. Dinç konuşmasında şunları söyledi; Biz, okuyan, çalışan, çabalayan, konuşan bir nesil olmalıyız. Oysa biz çocuklarımıza sus konuşma diyerek; kendisini ifade edemeyen nesiller yetiştiriyoruz. Bilerek, görerek, yaşayarak, Allah'ın gönderdiği Kur’an-ı okuyarak, insanları, ahreti ve kainatı tanıyabiliriz. İnsanlar yaşamayı Peygamber Efendimizle öğrendi. İnsanlarımız sadece insanlara değil tüm canlılara, ailesine, eşine değer vermeye başladılar.” dedi.

Konferans sonunda dinleyicilere Kuran'ı Kerim meali, ve Peygamber Efendimizin ( SAV) hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.