Kutlo Doğum Açılış..... PDF Yazdır E-posta
Thursday, 22 April 2010

Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı

Kutlu Doğum Haftası 14 Nisan Çarşamba günü İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda yapılan açılış programı ile başladı.

Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda yapılan açılış programına, İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet ÜMİT, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet HABALI, İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN, din görevlileri kur’an kursu öğreticileri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın sunuculuğunu Tuzcuoğlu Cami İmam hatibi Mehmet ALTINAY yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Merkez Cami İmam Hatibi Osman DEMİRCİ’nin Kur’an-ı Kerim okunması ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Sayın Mustafa Altun; “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri 20 Nisan'ı içine alan haftayı peygamberimiz (SAV) e ithafen Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. İlk başladığımız yıllarda küçük salonları bile dolduramıyorduk çünkü böyle bir alışkanlık yoktu. Şimdi ise Peygamber sevgisi ile salonlar dolup taşmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılı Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başlamasının1400. yılı olması nedeniyle “Kuran Yılı” olarak ilan etmiştir. Bu yıl yine hastanede normal olarak dünya ya gelen üç çocuğa altın hediyemiz, 14 Nisan Belek Beldesi Beach Parkta Antalya Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Kadir DİNÇ’in katılacağı Konferans, 16 Nisan’da Abdurrahmanlar Beldesi Düğün Salonunda benim katılacağım Konferns, 19 Nisan ‘da Çandır Beldesi Merkez Cami bahçesinde Antalya Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Kadir DİNÇ’in katılacağı Konferans, aynı gün yine Gebiz Beldesi Belediye Parkında Antalya Eğitim merkezi Öğretmeni Sayın Cafer Tayyar DOYMAZ’ın Katılacağı Konferans, 20 Nisan günü Merkez camimizde sabah namazı sonrası kahvaltı programı, Aynı gün Bankoğlu Düğün Salonunda Antalya Eğitim Merkezi Öğretmeni Sayın Dr Emine ÖĞÜK Hanımefendinin katılacağı bayanlara yönelik Konferans ve haftanın son programı Yukarıkocayatak Beldesi Belediye Parkında Antalya Eğitim merkezi Öğretmeni Sayın Bünyamin ÇALIK’ın katılacağı Konferansla hep birlikte Kutlu Doğum Haftasını kutlayacağız.” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Ümit ise şunları söyledi; “Gelişen teknoloji ve gelişimle birlikte, bir yanı ile büyüyen bir yanı ile küçülen dünyamızda gerçek olan bir şey var ki, insan hızla yalnızlaşıyor. Bugün insanlık her zamankinden daha fazla barış ve kardeşliğe ihtiyaç duymaktadır. Böyle bir ortamda Kutlu Doğum Haftası önem arz etmektedir. İnsanoğlunun bu yalnızlığına ve toplumların sorunlarına çare olacak şey ise sevgidir. Bu sevgi bizim milletimizde vardır, işte bu programlar da bu sevgi üzerine bina edilmiştir. Bütün Peygamberler bizim peygamberlerimizdir. Mevlana'nın deyişi ile bütün insanlar bizim insanımızdır. Ben değil biz diyen, kültürler ve medeniyetler kuran bir milletin çocukları olarak bu anlayışları sürdürmeliyiz. İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak, okumalı, çok çalışmalı, sevgi ve hoşgörü içerisinde insanlığa hizmet etmeye devam etmeliyiz.”

Konuşmalar sonrasında ise, Müftümüz, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza gül takdim etti. Program; katılanlara gül dağıtımı ve ikramlarla sona erdi.

Son Güncelleme ( Thursday, 22 April 2010 )