Konferans PDF Yazdır E-posta
Thursday, 01 April 2010

Konferans Salonu Doldu Taştı

İlçe Müftülüğümüzün düzenlediği İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY Konulu Konferansımız Büyük İlgi Gördü.

İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü nedeniyle İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy' konulu konferans Cuma günü akşam Bankoğlu Düğün Salonu'nda yapıldı. Konferansın konuşmacısı Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt'tü. Konferansa Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdür Kadir Dinç, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi öğretim üyesi Bünyamin Çalık, Muratpaşa Müftüsü Galip Akın, Manavgat Müftüsü Halil Taş, diğer protokol, davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Meydan Camii İmam Hatibi Bünyamin Akçay'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle sürdü. Kaymakam Ahmet Ümit'in gönderdiği mesajın okunması sonrasında bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa Altun; “Bugün milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın kabul yıldönümüdür. Ayrıca 12 Mart Erzurum ilinin Ermeni ve Rus mezaliminden kurtuluşunun da yıldönümüdür. Bu yüzden 12 Mart iki kat daha önem arz etmektedir. Milletler, yaşayabilmesi için bir kısım değerlere ihtiyaç duyar, eğer o değerler varsa milletler yaşar, o değerler milletleri ayakta tutar. Bu değerler, bağımsızlıktır, ailedir, inançtır, bayraktır, ezandır, namustur. Ne yazık ki yetişen nesillerde bunlar köreltilmeye çalışılmaktadır. Bu değerlerimizi hep birlikte muhafaza etmeliyiz ve gelecek nesillerimize aktarabilmeliyiz. Bu değerlerimizi koruyup geliştirmeyi Yüce Rabbim’den niyaz ediyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser yaptığı teşekkür konuşmasında; “ Değerli şairimiz, imam hatibimiz, müfessirimiz ve büyük şahsiyetimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü için bir aradayız. Şiirlerinde dizelerinde iman kokan büyük şairimize saygılarımızı sunuyor ruhu şad olsun diyoruz. Bu güzel günde Serik ilçemizde değerli hocamız Prof. Dr. Salim Öğüt ile beraber olmaktan da gurur duyuyor ve kendisine hoş geldiniz diyorum, ayrıca bu programı düzenleyen arkadaşlarımıza ve katılımcılar da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

2009 yılı İstiklal Marşı okuma yarışması ikincisi İlköğretim öğrencisi Sırma İşlek Çanakkale şiiri ni okudu. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif konulu sinevizyon gösterisinin ardından Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt konferansına başladı. Tarihçi Mitat Cemal KUNTAY'ın Mehmet Akif isimli kitabından alıntılarla konferansına başlayan Öğüt, Akif'in hayatından kesitler vererek onun hem kişisel hem de edebi hayatını anlattı. Öğüt'ün İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığını da anlattığı konferansı dinleyenler tarafından büyük bir ilgi ve dikkat ile takip edildi. 2009 yılı istiklal marşı okuma yarışması birincisi İlköğretim öğrencisi Sümeyye Aksay İstiklal Marşının tamamını okudu. İlçe müftümüz Mustafa Altun’un teşekkür konuşması ile konferans sona erdi. Program sonunda konferansa katılanlar Prof. Dr. Salim Öğüt'e teşekkürlerini sundular.

Son Güncelleme ( Thursday, 01 April 2010 )