İlk Umre Kafilesini..... PDF Yazdır E-posta
Sunday, 13 December 2009

İlk Umre Kafilesini Uğurladık

Bu yıl Umreye giden ilk kafile 23 Şubat Salı günü Merkez Camii'nde yapılan programla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umreye giden ilk kafile Salı günü ikindi namazından sonra yapılan bir törenle uğurlandı. İkindi Namazı sonrasında Tuzcuoğlu Camii İmam- Hatibi Mehmet ALTINAY' ın sunumu ile gerçekleştirilen programda, Müftülük Camii İmam- Hatibi İsmail ERKEK açılış Kuran-ı Kerimini okudu.Daha sonra ise, Tuzcuoğlu Camii İmam- Hatibi Mehmet ALTINAY, Müftülük Camii İmam- Hatibi İsmail ERKEK ve Cumalı Merkez Camii İmam-Hatibi Ramazan AYDIN birlikte ilahi ve kasideler okudular.

Serik İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN ise yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Bugün Umreye giden kafilelerin ilkini gönderiyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçemizden 250 umreci gönderdik Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile. Ayrıca özel seyahat acenteleri ile gidenlerle birlikte ilçemizde bu sayı 300–400 sayısını buldu. Bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonu ile İlçemizde ilk turda 55 umrecimizi uğurluyoruz. Mart ayı içinde yine 50 civarında Umrecimizi uğurlayacağız. Allah'a şükür şu anda umreci sayımız ilk etapta 100'ü aşmakta. Burada önemli olan Allah'ın misafiri olarak buralardan kalkıp oraya ulaşabilmektir. Bugün uğurladığımız umrecilerimiz Allah'ın izniyle Peygamberimizin doğum yıldönümünde Peygamberimizin doğduğu evin yanında ya da Kâbe'de olacaklar. Oraya giden umrecilerimiz “Ya Rabbi yapmış olduğun daveti duydum ve sana geldim, günahlarımızın affı için geldim” diyecekler. Tabii burada dikkat etmemiz gerek bir husus da oradaki davranışlarımız olacak. Sizler orada Türkiye'yi temsil edeceksiniz, milletimizi temsil edeceksiniz. Orada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsilcileri olduğunuzu, Milletimize, Devletimize yaraşır bir şekilde davranmanız gerektiğini unutmayacaksınız. Memleketimizde yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Biz öyle bir Millettik ki Dünyanın en ücra köşesinden gelip de vatanımızı işgal etmek isteyen, memleketimizi parçalamak isteyenler bile yaralandığında askerlerimiz sırtlayıp hastanede tedavi ettirirlerdi.. Böyle bir Millettik. Şimdi babasını, annesini, kız kardeşini öldüren arkasından yangın süsü veren insanlar içimizden çıkmaya başladı. Her gün cinayet haberleri, her gün kurşunlama haberleri, her gün intihar haberleri... Biz kendimiz kendimizi meydana getirmedik ki kendimizin veya bir başkasının hayatına son verelim. Bunlar bizim Milletimize yakışmıyor. Bunlar Bayrağımıza yakışmıyor. O halde orada Rabbimize samimiyetle dua edelim. Memleketimizin, milletimizin, devletimizin, dünyamızın huzuru, ahiretimizin mutluluğu için “Ya Rabbi sana yöneldim dualarımı kabul et” diyerek samimiyetle dua edelim.
“Makbul bir umre ile diğer umre arasındaki süreç içinde ki günahları Cenab-ı Hak affeder. Makbul olan bir haccın karşılığı da cennettir”  buyuruyor Peygamber Efendimiz.(SAV).Yani tabiri caiz ise elektronik dilden konuşacak olursak evlerimizde okullarımızda bürolarımızda kullandığımız bilgisayarlar var. Bilgisayara zaman zaman virüs giriyor. Sonra format atıyorsunuz. Bilgisayara giren virüsler temizleniyor. İşte onun gibi iki umre arasında ki günahlar siliniyor. Tabi ki kul hakkı hariç. Kul hakkı ile gitmemek gerekir. İşte onun için biz  bu programları yapıyoruz. Birincisi dualarımızı, selamlarımızı niyazlarımızı emanet etmek için topluyoruz. İkincisi umrecilerimizi biz size siz bize haklarınızı, haklarımızı helal edelim diye topluyoruz.”dedi.

Program sonunda dualar edildi ve ilçemizden bu yıl giden ilk umreciler helalleşerek veda ettiler.

Son Güncelleme ( Friday, 05 March 2010 )