Serik Kadir Gecesinde Tek Yürek OLdu PDF Yazdır E-posta
Sunday, 03 July 2016

SERİK KADİR GECESİNDE TEK YÜREK OLDU

Kadir gecesi İsmail Ogan Stadında düzenlenen özel programla dolu dolu idrak edildi.

Programa Kaymakam Dr. Rıfat Altan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Tekirdağ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yakup Yüksel, Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar, Vezirköprü Vaizi Mustafa Oğuz, Trabzon Parazkapı Cami İmam-Hatibi Yakup Okutan, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu Kur’anı Kerim’le başlayan program topluca yapılan iftarla devam etti. Akşam namazının kılınmasının ardından İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: Bu gece kadir gecesi. Cenab-ı Hakkın affına, mağfiretine nail olma gecesi. Bu gece burada hep beraber dua edeceğiz, ellerimizi Yaratan’a açacağız. Alınlarımızı secdeye koyacağız. İslam aleminin huzur bulması adına dua edeceğiz. Sadece kendimize değil dünyanın herhangi bir yerinde acısı olanlar için dua edeceğiz. Peygamber Efendimiz yavrusuna kavuşan ve ona sıkı sıkı sarılan bir anneyi gösterip Allah’ın merhameti bu kadının merhametinden daha üstündür der. Bu gece bizler geçmişte defalarca affedilmiş biri olarak, tekrar tekrar yüce rabbimize el açacağız. Ya Rabbi burada bulunan kardeşlerimizin duasını kabul et. Dünyanın neresinde kalkan bir el varsa onlarında duasını kabul et. Ya Rabbi kabul olmuş dualar hürmetine, affettiğin gönüller hürmetine bizleri de affeyle diyeceğiz, dedi. İlçe müftüsü Malkoç Kaymakam’a, Belediye’ye, programa destek veren Belediye Başkan’ına, misafir hocalara, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve seccadesini alıp gelip bu programa iştirak edenlere teşekkür etti.

Kadir gecesi özel programı için misafir olarak katılan Tekirdağ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yakup Yüksel, Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar, Vezirköprü Vaizi Mustafa Oğuz ve Trabzon Parazkapı Cami İmam Hatibi Yakup Okutan Kur’anı Kerim ziyafeti, ilahi ve kaside dinletisi sundular. Teravih namazı öncesi coşkulu bir kalabalığa İlçe Müftüsü Malkoç yatsı namazını kıldırdı. Teravih ve vitir namazını misafir hocalar kıldırdılar. Teravih namazı arasında müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner ayet-i kerime ve hadis-i şerif meali okudu. Ve kasideler söylendi.

Ramazan öncesi organize edilen ve ramazan ayı içinde ilçe sakinleri, Kur’an Kursu öğrencileri ve din görevlileri tarafından okunan 1001 hatm-i şerif’in duasını semaya açılan eller eşliğinde ilçe müftüsü Dr. Mehmet Malkoç yaptı. Salavatlar eşliğinde açılan sakal-ı şerif gözyaşları ile ziyaret edildi.

Program süresince hayırseverlerin ikramı devam etti. Gece geç saatlerde biten programa katılanlar bu manevi atmosferi hazırlayanlara teşekkür ederek ayrıldılar.

Son Güncelleme ( Sunday, 03 July 2016 )