Toplu İftarlar Devam Ediyor PDF Yazdır E-posta
Saturday, 02 July 2016

TOPLU İFTARLAR DEVAM EDİYOR…

İlçemiz Dikmen Mahallesi ve Yanköy Kocagözler Mahallelerinde iftar programları düzenlendi.

27 Haziran Pazartesi günü Dikmen Mahallesinde İmam-Hatip Bekir Ay’ın organizesi ile gençlere yönelik düzenlenen iftar programında Dikmen Mahallesi Kır Camii İmam- Hatibi Bülent Şen Kur’anı Kerim okudu. Mahalle gençlerinin bir araya geldiği programda iftar öncesi İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç konuşma yaptı ve topluca iftar yapıldı.

Yanköy Kocagözler Mahallesinde de 28 Haziran Salı günü İmam Hatip Muammer Canlı ve Kur’an Kursu Öğreticisi Sıdıka Apaydın’ın organize ettiği iftar programında Tekke Mahallesi Zeybekler Camii İmam-Hatibi Mustafa Bayar Kur’anı Kerim okudu. Şatırlı Mahallesi Akmezar Camii İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç ilahi dinletisi sundu. Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan ramazan manileri ve ilahiler ilgiyle dinlendi. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç iftar öncesi yaptığı konuşmada Ramazan ayının son günlerini yaşadığımızı, Peygamber Efendimizin Hadislerinde Ramazan ayının son günlerinin cehennemden kurtuluş olarak ifade edildiğini, bu son günlerin kıymetini iyi bilmemiz gerektiğini vurgulayarak bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesinde İlçe Müftülüğünün hazırladığı İsmail Ogan Stadında ki Kadir Gecesi Özel Programına kadın-erkek, çoluk-çocuk herkesi Seccadeni Al da Gel sloganıyla davet etti. Kadir gecesi programı içeriği hakkında da bilgi veren Malkoç, Kadir gecesinde halka açık toplu iftar yapılacağını, akşam namazının ardında misafir hocalar tarafından Kur’an Ziyafeti sunulacağını ve Ramazan ayı boyunca okunan 1001 Hatm-i Şerifin topluca duasının yapılacağını, teravih namazı ve ardından Sakal-ı Şerif ziyareti olacağını, gecenin hayırseverlerin ikramları eşliğinde devam edeceğini söyledi.

Yanköy Kocagözler Kur’ân Kursunu da ziyaret eden İlçe Müftüsü, eğitim faaliyetleri hakkında Kur’an Kursu Öğreticisi Sıdıka Apaydın’dan bilgi aldı ve kendisine gayreti için teşekkür etti.

Son Güncelleme ( Saturday, 02 July 2016 )