İlk Toplu İftar Serik Din Görevlilerinden PDF Yazdır E-posta
Sunday, 12 June 2016

İLK TOPLU İFTAR SERİK DİN GÖREVLİLERİNDEN

Serik Diyanet Vakfı ve Serik Din Görevlileri tarafından düzenlenen iftar programı 10 Haziran Cuma günü eski belediye binası önünde yapıldı.

Sunumunu Fatih Camii İmam-Hatibi Süleyman Yıldırım’ın yaptığı ve 19.30’da başlayan iftar programında Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları Kur’an-ı Kerim okudu. Tuzcuoğlu Cami İmam-Hatibi Mehmet Altınay ve Şatırlı Mahallesi Akmezar Camii İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç ilahi dinletisi sundular.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programında Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Oruç tutan fakir, yetim ve mültecilerin var olduğunu düşünerek ve oruç tutanlara iftar ettirmenin sevabına erişmek maksadıyla toplu iftar yapılması düşüncesi ile din görevlilerimizin katkıları ile 1000 kişilik bir iftar programı yapmayı planladık ve bugün bu planı gerçekleştirdik. Bu sofraya zengin-fakir ayırımı yapmadan herkesi davet ettik.” Güner, konuşmasının sonunda “yine bu mekanda Ramazan ayı içinde diğer Cuma günlerinde ve mahallelerde hayırseverlerin katkıları ile iftar programlarına devam edeceğiz” sözleriyle hayırseverleri iftar yemeği vermeye davet etti.

Topluca yapılan iftarla program sona erdi.

Son Güncelleme ( Sunday, 12 June 2016 )