Serik Ramazana Hazır PDF Yazdır E-posta
Saturday, 04 June 2016

SERİK RAMAZANA HAZIR…

Üç ayların girmesiyle her daim tekrar ettiğimiz duamız “Allah’ım Receb ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl! Bizi Ramazan’a eriştir!” şeklindeki nebevi duamızı kabul ederek bizleri rahmet ve bereket iklimi Ramazan ayına ulaştıran Rabbimize hamd ediyor, Peygamberimize(sas) salat ve selam ediyoruz.

Ramazan ayı Kur’ân ayıdır. Ramazan ayı oruç ayıdır. Ramazan ayı sadaka ve zekât yani iyilik ayıdır. Ramazan ayı sabır ayıdır. Ramazan ayı ibadetlerimizi teravih ile taçlandırdığımız bir aydır. Hülasa Ramazan bizi biz yapan insaniyetimizi ve İslamiyetimizi hatırlatan değerler eğitimi aldığımız bir aydır.

Ramazan, insan olsun olmasın her canlının bir can taşıdığını yeniden hatırladığımız bir aydır. Ramazan, gönül kırmayı unuttuğumuz ve Dostun evi gönüllerdir diyerek gönülleri ihya ederek dünyayı, ihyaya kalktığımız bir aydır.

Mevlana, “Yarın ölünce mezarda bakteri ve kurda yem olacak bedeninizi değil, Rabbin huzuruna çıkan ruhunuzu besleyin” der.  Ramazan, on bir ay bedenin tahakkümüne maruz kalmış ve Hakkın huzuruna duracak ruhlarımıza can verdiğimiz bir aydır.

Gönül dostu Yunus’un diliyle;

Çalış, kazan, ye yedir, bir gönül ele getir,
Yüz Kâbe’den yeğdir, bir gönül ziyareti.

Bilindiği üzere Başkanlığımız tarafından her Ramazan ayında farklı konuları seçilerek vatandaşlarımızın dikkatine sunulmakta ve bir farkındalık oluşturulmaktadır. Bu yıl 2016 Ramazan ayı teması “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her zaman”dır. Mezkûr tema “Ramazan Özel Vaaz ve İrşat Programı” da etraflı bir şekilde işlenerek cemaatimizin bilgisine sunulacaktır.

Teravih namazını Kur’ân-ı Kerîm’i en az bir kere hatmederek kılmak sünnet olduğu için bu Ramazan’da ilk defa sadece Merkez Camiinde görevlilerimiz tarafından hatimle teravih namazı kılınacaktır.

Müftülüğümüz Gençlik Kolları ve Serik İmam Hatip Lisesi işbirliğinde 09 Haziran Perşembe günü Serik Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde “Gençlik İftarı” adı altında bir iftar buluşmamıza tüm Serikli gençlerimizi bekliyoruz.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, Ramazan sevincimizi çoğaltmak adına Mahalle İftar Buluşmalarını gerçekleştireceğiz.

Tüm camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda Ramazan ayının bir sünneti Mukabeleler okunacaktır.

Serik Ajans Radyo’da iftar öncesi hocalarımızın iştirakiyle Gönül Sohbetleri yapılacaktır.

Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesi olarak öğrenciler ve yetimler yararına Zekât ve Fitre kampanyası başlatmış ve bununla ilgili olarak banka hesabı açmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızdan, dilerlerse görevlilerimize ve müftülüğümüze başvurarak ya da ilgili hesaba yatırarak Zekat ve Fitrelerini yetimler ve öğrencilere ulaştırmalarını talep ediyoruz.

Ayrıca önümüzdeki günlerde temelleri atılacak olan Serik Müftülüğü Gençlik Eğitim Merkezi, Kız Hafızlık Eğitim Merkezi, Erkek Hafızlık Eğitim Merkezleri ile önümüzdeki eğitim döneminde hizmete girecek olan 4-6 Yaş Kur’ân Kursları için sadakalarınıza talibiz.

Kamuoyuna daha önce duyurduğumuz “Geçmişlerimize Vefa & Gönüllerimize Şifa 1001 Hatim” etkinliğimiz çerçevesinde hatimler okunmaya başlanmış olup, bunların duası 01 Temmuz Cuma günü ihya edeceğimiz Kadir Gecesinde Serik İsmail Ogan Stadyumunda yapacağız. Tüm Serikli kardeşlerimizi Kadir gecesinde özel programımıza bekliyor, “seccadeni al da gel” diyoruz.

Bu vesileyle tüm Serikli bay, hanım, genç ve çocuklarımızı camilerimize davet ediyoruz.  Halkımızın Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, bu Ramazan’ın acılar içerisinde kıvranan İslam âlemine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini ve Serik İlçemize rahmet ve bereket ile sarmasını niyaz ediyoruz.

Dr. Mehmet Malkoç
İlçe Müftüsü

Son Güncelleme ( Saturday, 04 June 2016 )