Berat Kandilinde Gönüller Semaya Açıldı PDF Yazdır E-posta
Monday, 23 May 2016

BERAT KANDİLİNDE GÖNÜLLER SEMAYA AÇILDI…

İlçemizdeki camilerde kadın-erkek, genç-yaşlı cemaatin katılımıyla Berat Kandili idrak edildi.

Merkez Camiinde Akşam Namazının ardından başlayan programda Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları, Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Çandır Gökçay Camii İmam-Hatibi Nihat Kartal Kur’ânı Kerim, Mevlid-i Şerif, İlahi ve Kaside okudular. Ardından kürsüye çıkan ilçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç yaptıkları konuşmada; Beraat Gecesinin değerinin Allah’ın bu geceye verdiği değerden geldiğini söyledi. Berat Gecesinin Ramazan Ayının müjdecisi olduğunu belirtti. Bu gece Allah Teâla yeryüzüne rahmetiyle tecelli ederek Hz. Peygamberimizin haber verdiği gibi Allah, Tövbe eden yok mu? Tövbesini kabul edeyim. Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim. Derdi olan yok mu? Şifa vereyim diyecektir. Bu gece Allah Teâlâ’ya  şirk koşulmasının dışında diğer günahların affedilmesi mümkündür. İnşallah bizler ve bütün inanalar bu gecenin sonunda affedilenlerden oluruz diyen İlçe Müftüsü Malkoç bu gece yapılabilecekleri de şöyle sıraladı:  Kur’an’ı Kerim okunmalı, kaza namazları varsa bir an önce eksik namazlar tamamlanmalı ve bundan sonra da namaz ibadetine devam edenlerden olmalı, bu gecede kendimiz ailemiz bütün Müslümanlar ve insanlık için bol bol dua edilmeli, büyükler ziyaret edilmeli, dargınlıklar ve kırgınlıklar giderilmeli dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Müftüsünün âminler eşliğinde yaptığı duada şehitlerimiz unutulmadı. Gecede camiler cemaat ile dolup taştı.

Son Güncelleme ( Monday, 23 May 2016 )