Din Görevlileri Aylık Mutad Toplantısı Yapıldı PDF Yazdır E-posta
Friday, 20 May 2016

DİN GÖREVLİLERİ AYLIK MUTAD TOPLANTISI YAPILDI

Serik Müftülüğü Mayıs ayı Mutad toplantısı 17 Mayıs Salı günü İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç başkanlığında saat 14.00’de Müftülük toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının ilk bölümünde Ramazan ayından önceki son toplantı olduğu için özellikle camilerin her zamankinden daha temiz ve personelin daha hazırlıklı olması gerektiği hususu ve diğer idari konular görüşüldü. İkinci bölümünde ise Kepez Müftüsü Hüseyin Avni Böge ve Kur’an Kursu Öğreticileri 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları ile ilgili tecrübe paylaşımı yaptılar. Kepez Müftüsü Hüseyin Avni Böge, yaptığı konuşmada; “2015 yılında 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının açılışında ulaştıkları noktadan çok mutlu olduklarını, 33 Kur’an Kursunda açmış oldukları 55 sınıf ile eğitime devam ettiklerini, bu kurslarda 800 tane 4-6 yaş grubu çocukların eğitim gördüğünü söyledi. Hedeflerinin önümüzdeki yıl sınıf sayısını 70 e, öğrenci sayısını 1000’e çıkarmak olduğunu ifade etti. Geçen hafta 4-6 yaş grubu çocukların ve ailelerinin katılımıyla Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonunda büyük bir coşkuyla çocuk şöleni düzenlediklerini ve orada yaşanılan mutluluğu kelimelerle anlatamadığını söyledi. Kuran Kursu Öğreticileri de sunum yaparak tecrübelerini paylaştılar.

Son bölümde Serik İmam Hatip Lisesi Platformu Başkanı İzzet Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ali Ay, Serik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Rahmi Merdun, Serik İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmet Karakaya imam hatip ortaokulu ve lisesi öğrenci sayıları ve başarıları hakkında bilgilendirme yaptılar. Önümüzdeki yıl için İmam Hatip okullarının tanıtımında din görevlilerinden destek istediler.

Müftü Malkoç ise, davete icabet edip personeli bilgilendirdikleri için Kepez Müftüsü Böge’ye, Kur’an Kursu Öğreticilerine ve Serik İmam Hatip Lisesi Platformu Başkanı izzet Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.

Son Güncelleme ( Friday, 20 May 2016 )