Miraç Kandili PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 04 May 2016

MİRAÇ KANDİLİ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Serik’te Merkez Camiinde ve diğer camilerde Miraç Kandili 3 Mayıs Salı akşamı ihya edildi. Gündüzünde İlçe Müftülüğünce hazırlanan Miraç konulu bilgilendirme amaçlı el broşürü tüm ilçeye dağıtıldı.

Camilerin dolduğu Miraç Gecesinde Merkez Camiinde Kandil Özel programı düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programda Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları ve Tuzcu oğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif, tesbihat ve ilahi okudular.  İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç, Miraç Kandili hakkında cemaati bilgilendirdi ve kıldığımız namazlar rabbimize miracımız olsun, mümin, muvahhit bir Müslüman olarak ahirete intikal etmeyi ve yüce Rabbimizin cennetini cemalini hak edenler den olmayı nasip etsin dedi. Konuşmanın sonunda da nasıl ki bir fide diktiğimiz zaman ona can suyu veririz. Bu gece yapacağımız ibadetlerde bizim için can suyu olsun. Bundan sonra Allah’ın dinine hakkıyla uyanlardan, ibadetlerini gereğince yapanlardan olalım dedi.

Konuşmanın ardından Müftü Malkoç’un duası ve yatsı  namazıyla sona erdi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 04 May 2016 )