İlçe Müftüsü Dr Mehmet Malkoç'un Miraç Kandili Mesajı PDF Yazdır E-posta
Monday, 02 May 2016

Miraç Gecesi

Allah(cc), bazı mucizelerini göstermek için kulu Hz. Peygamber(sav)’i Miraç gecesinde Mescid-i Haram’dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa’ya götürdü.(İsra, 1) Ardından Yüce Mevla’nın sonsuz âyet ve kudretini müşahede ettiği mucizevi bir yolculuktu.

Ümmetine vefalı Hz. Peygamber Efendimiz bu mucizevi yolculuktan Müslümanlara eli boş değil, bizlerin de mucizevi bir yolculuğa erişebilmemiz için Hakk’ın katından hediyeler ile geri dönmüştür.

Sevdiğimiz insanların hediyeleri bizler için değerlidir. Eğer hediyemiz Allah Resul’ünden olursa bu hediyeler başımızın tacıdır ve öyle olmalıdır.

Bunlar:

·         Bu gece beş vakit namaz farz kılınmıştır. Hz. Peygamber(sav) miraç ile mana âleminde yükseldiği gibi bizlerinde de Rabbimize doğru namazlarımızla yücelmemizi istemiş. Ve günde beş vakit miracı yaşamamız için namaz hediyesi ile dönmüştür.

·         Her gün yatsı vaktinde okuduğumuz Âmenerresûlü diye başlayan Bakara Suresinin son iki âyeti de Miracın bize hediyesidir. Bizler bu ayetlerde, “Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettik” diyerek Rabbimize verdiğimiz kulluk sözümüzü yenileriz. “İşittik, itaat ettik. Rabbimiz, affına sığındık! Dönüş ancak sanadır.” âyetiyle teslimiyetimizi dile getiririz. “İnsanın yaptığı iyilik lehine, ettiği kötülük de aleyhinedir” diyerek sorumluluk bilincimizi tazeleriz. Bununla birlikte, dünyada yapıp ettiğimiz her şeyin bir hesabı ve karşılığı olduğunu, ahireti ikrar ederiz. Ve nihayet, şu dualarımızla Rabbimize en içten yakarışlarla iltica ederiz. “Rabbimiz! Eğer unutacak veya yanılacak olursak bizi sorumlu tutma. Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi, bize de ağır yük yükleme. Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmeyeceği şeyi taşıtma, bizi affet, bizi bağışla, bize acı. Sen Mevla’mızsın, kâfirlere karşı bize yardım et”

·         Müminler için müjdedir Miraç. Allah’a ortak koşmayanların büyük günahlarının affedileceği bu gecede müjdelenmiştir.(Müslim, İman, 279)

Bu vesileyle başta Serikli kardeşlerimizin ve tüm Müslümanların Miraç gecelerini tebrik ediyor, Hz. Peygamberin hediyelerine sahip çıkmaya davet ediyorum.

Dr. Mehmet Malkoç
Serik İlçe Müftüsü

Son Güncelleme ( Monday, 02 May 2016 )