Çandır Mahallesinde Kutlu Doğum Coşkusu PDF Yazdır E-posta
Sunday, 24 April 2016

ÇANDIR MAHALLESİNDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 22 Nisan Cuma günü Serik Çandır Mahallesinde bir program düzenlendi.

Programa İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç, Şube Müdürü Mustafa Güner, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Eskiyörük Mahalle Camii İmam-Hatibi Nevzat Yıldız’ın sunduğu program saat 17.00 de başladı. İlahiyat Önlisans öğrencisi Ali Çelikkanat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Çandır Mahallesi Gökçay Camii İmam-Hatibi Nihat Kartal ilahi söyledi. Şube Müdürü Mustafa Güner’in açılış ve selamlama konuşmasından sonra Müftü Malkoç, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı konferansında şunları söyledi: “Bugün Hz. Peygamber’i (sas) anmak ve anlamak için bir araya geldik. O daha peygamber olmadan önce insanlar tarafından ‘el-emin’ yani güvenilir ilan edilmiş ve herkesin güvenini kazanmıştı. Bizler bugün onun hayatını okumak, öğrenmek ve yaşamak zorundayız. O’nun rahmet yüklü mesajlarını iyi anlamak ve hayatındaki birlik ve beraberliği sağlayan uygulamaları örnek almak zorundayız.”

Program, Gedik Mahalle Camii İmam-Hatibi Nejdet Güray’ın yaptığı duadan sonra katılımcılara yapılan karanfil ve çeşitli yiyecek ikramıyla sona erdi.

Son Güncelleme ( Sunday, 24 April 2016 )