Seher Vaktinde Hz Peygamber Coşkusu PDF Yazdır E-posta
Saturday, 23 April 2016

SEHER VAKTİNDE HZ PEYGAMBER COŞKUSU

20 Nisan Sabahı Merkez Camiinde Kur’an Ziyafeti, Zikir, dua ve kahvaltı programı düzenlendi.

Program sabah ezanının ardından Merkez Cami İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları’nın okuduğu Yasin Suresi ile başladı. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç sabah namazını kıldırmasından sonra Tuzcuoğlu Cami İmam-Hatibi Mehmet Altınay Zikri Şerif okudu. İlçe Müftüsü yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin  “Benim durumumla (benzerimle) halkın durumu; ateş tutuşturan bir adamın durumu gibidir. Ateş etrafına ışık saçınca, kelebekler (pervaneler), kendilerini ateşe atmaya başlar. O adam ise, onları ondan çekip kurtarmaya, (bu konuda) onlara üstün gelmeye çalışır. Fakat onlar ona (ateşe doğru)  hücum ederler. Ben de ateşten kurtarmak için eteklerinizden tutanım. Oysa onlar (insanlar) ateş içine atılmaya çabalıyorlar.”(Sahihu’l-Buhari, IV, 136) hadisi şerifini hatırlattı ve “bizlere acıyan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (sav), bizleri cehennemden ve kötü sondan nasıl canla başla alıkoymaya çalıştığını ve kurtardığını, kendisini ve ümmetini ilgilendiren bir teşbih ve temsille anlatmaktadır” dedi. Konuşmanın ardından Şube Müdürü Mustafa Güner dua yaptı.

Namaz çıkışında cami avlusunda cemaatle birlikte hayırseverlerin hazırladığı kahvaltı ikram edildi.

Son Güncelleme ( Saturday, 23 April 2016 )