Akçapınar Mahallesinde Kutlu Doğum Coşkusu PDF Yazdır E-posta
Thursday, 21 April 2016

AKÇAPINAR MAHALLESİNDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 20 Nisan Çarşamba günü Serik Akçapınar Mahallesinde bir program düzenlendi.

Programa Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Belediye Meclis Üyesi Adnan Akpınar, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Akçapınar Mahalle Camii İmam-Hatibi Ali Çağlayan’ın sunduğu ve yoğun katılımın görüldüğü program saat 20.00 de başladı. Çatallar Mahalle Camii İmam-Hatibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra şiirler okundu ve Kozan Mahallesi Gökveliler Camii İmam-Hatibi Emre Mutlu ilahi söyledi. Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası Sinevizyonu gösteriminden sonra konferansa başlayan Güner, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 20 Nisan, Hz. Peygamber’i (sas) anmak, anlamak ve bize bıraktığı mirası yaşamak ve yaşatmak için tam da doğum gününde bir araya geldik. O’nun birlik ve beraberliğe çağırdığı rahmet yüklü mesajlarını iyi anlamak, birbirimizi sevmek, saygı duymak, aramızda selamı yaymak velhasıl, hayatımızda onu rehber edinmek zorundayız. Bugün üzerine ölü toprağı serpilmiş insanlığı diriltmek ve yüceltmek için onu örnekliğini iyi anlamalıyız.”

Programın sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Son Güncelleme ( Thursday, 21 April 2016 )