Serik Hz. Peygamber'in Sancağında Buluştu PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 13 April 2016

SERİK HZ. PEYGAMBER’İN SANCAĞINDA BULUŞTU…

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçe müftülüğümüzün düzenlediği ana program 12 Nisan Salı akşamı saat 20.00 da yapıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müşaviri Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Kaymakam Dr. Rifat Altan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkaya, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Halil Kuş Cami İmam-Hatibi Bekir Sait Kuzey’in sunuculuğunu yaptığı Programda Merkez Cami İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları Kur’an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet; Gelin Birlik Olalım konulu sinevizyon izlendi.

İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç yaptıkları açılış konuşmasında; “Namaz kılmak güzeldir, namazı beraber kılmak daha güzeldir. Dua etmek güzeldir, beraber dua etmek daha güzeldir. Yokluk âleminden varlık âlemine çıkmak, var olmak güzeldir, ama varlık aleminde “bir” iken beraber olmak daha güzeldir. Bu kutlu doğum haftasının temasına uygun olarak gelin birlik olalım, ayrılıkları elimizin tersi ile bir tarafa itip ortak noktalarda buluşabilmeyi, konuşabilmeyi, el ele, gönül gönüle, omuz omuza verebilmeyi başarabilelim” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu yaptıkları selamlama konuşmasında, kısa sürelide olsa yaklaşık dört ay ilçe müftü vekilliği sebebiyle Seriklilerden helallik istedi. Yeni göreve başlayan ilçe Müftüsü Dr. Mehmet Malkoç’a da başarılar diledi.

Konferansın konuşmacısı Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müşaviri Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık yaptıkları konuşmada; “İnancımız üç temele oturur. İman, islam ve tevhit. İman olmadan hiç bir şey olmaz. İman emandır, güvendir, barıştır. Biz asla emniyetsiz yaşayamayız. Bizim imanımızda ikinci esas İslam’dır. İslam; silmdir, barıştır, huzurdur, selamdır, selamettir. Üçüncüsü de le ilehe illallah diye devamlı tekrar ettiğimiz kalbimizle yürekten iman ettiğimiz Allahtan başka ilahın olmadığı, Hz. Muhammed (sav)’ın O’nun kulu ve elçisi olduğunu ikrar ettiğimiz tevhit akidesi, Allah’ın varlığı ve birliğidir. Bizler birden fazla insanlarız. Ama hep birlikte tevhidi, birliği haykırıyoruz. Farklı cinste, farklı renkte, farklı mezhepte insanlar olarak hep birlikte Allah’ın birliğini haykırıyoruz. Bütün dünyada, bütün âlemde canlı cansız bütün varlıklar tevhidi, Allah’ın var ve bir oluşunu haykırıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Dr. Rıfat Altan konuşmacı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık’a çiçek takdim etti. İlçe müftülüğü ilahi korosu Tuzcuoğlu Cami İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Şatırlı Mahallesi Akmezar Cami İmam-Hatibi Rıdvan Güvenç, Kozan Mahallesi Gökveliler Cami İmam-Hatibi Emre Mutlu, Dinler Bahçesi Cami Rehberi Sonay Yıldırım ilahi dinletisi sundular.

Yoğun katılımın olduğu program sonunda vatandaşlara din görevlileri tarafından Kutlu Doğum aşı ikram edildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 13 April 2016 )