Üç Aylar Ve Regaib PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 06 April 2016

ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ MESAJI

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla.

Kutlu Doğum ile manevi bir yenilenme mevsimi olan mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 7 Nisan 2016 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir.

Sonunda bayrama çıkacağımız kutlu bir mevsime girmiş bulunmaktayız. Üç aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı, sarsılan ruhi dünyamızı ve kalbimizi onaracağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan bir gönül iklimi, kalplerimizi ve kendimizi dinleme zamanı, imanımızın varlığını derinden hissetme, mağfiret ve merhamet mevsimidir.

Arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen Regaib, geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini bizlere hatırlatan mübarek bir gecedir.

Regaib gecesi, tüm yapıp etmelerimizde ne kadar Allah’ın rızasını aradığımızı sorgulamamız açısından büyük bir fırsattır.

Öyleyse geliniz, anlayışımızı ve hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacak bu manevi iklimde rağbetimiz Cenab-ı Hakk'ın rızası ve O’na kulluk olsun. O’na olsun ki, ömrümüz Regaib olsun.

Geliniz, Regaib gecesi kendimizi her türlü süfli duygulardan arındırmak adına bir başlangıç yapalım.  Bizi insanlığımızdan ve İslam’ımızdan uzaklaştıran her türlü duyguya dur diyelim ki, sadece kalbimiz değil tüm dünya huzura kavuşsun.

Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duaya bir ekleme yaparak: “Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli Serikli kardeşlerim olmak üzere aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; şiddet kültürünün tekrar doğmamak üzere insanlık semasında batması ve huzurun tüm gönüllere hâkim olması için rağbetimizin Cenâb-ı Mevlâ’ya olmasını niyaz ediyorum.

Dr. Mehmet MALKOÇ
Serik Müftüsü

Son Güncelleme ( Wednesday, 06 April 2016 )