Şüheda Dualarla Anıldı PDF Yazdır E-posta
Friday, 18 March 2016

ŞÜHEDA CUMA GECESİ VE SEHER VAKTİNDE ANILDI

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz Gernizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Merkez Camiinde Cuma Gecesi Kur’anı Kerim, Mevlit ve Dua programı, Sabah namazı sonrası da Şehitleri Anma programı düzenledi.

Programlara, Kaymakam Dr. Rıfat Altan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Müftü Vekili Mevlüt Topçu, Emniyet Amiri Ozan Akkuş, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

17 Mart Perşembe günü akşam ve yatsı namazı arsında Kur’anı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu. Müftü Vekili Mevlüt Topçu dua yaptı. 18 Mart 2016 Cuma günü sabah namazında tesbihat, zikir, Kur’an Ziyafeti ve duaların yapıldığı programda Emekli İmam-Hatip İsmail Erkek tesbihat-zikir, Merkez Camii Görevlileri Yalçın Elifoğulları ve Ali Metin, Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay da aşr-ı şerif ve kısa sureleri okudular.Çanakkale Şehitlerimiz ve İstiklal Marşımızın Şairi ve “Bir Dava Adamı” olan Mehmet Akif Ersoy için Serik Müftülüğü Din Görevlileri tarafından okunan 400 Hatm-i Şerifin duasını da Şube Müdürü Mustafa Güner yaptı.

Güner, duasında Çanakkale Şehitlerimizi bir hilal uğruna batan güneşlere ve Bedir Savaşı’nın kahramanlarına benzetti, ülkemizin birlik ve beraberliğinin devamına ve ülkemizi bölmek isteyenlere Allah’ın fırsat vermeyeceği konusuna vurgu yaptı.

Programın çıkışında Çınaraltında vatandaşlara hayırseverler tarafından çorba ikram edildi.

Son Güncelleme ( Friday, 18 March 2016 )