Alo 190 Personeli PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 16 March 2016

ALO 190 PERSONELİ EĞİTİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ALO 190 Dini Bilgiler Hattı Personeli için Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenledi.

13-17 Mart tarihleri arasında Serik Boğazkent Port Nature Otelde gerçekleştirilen seminerin açılış programına Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Kurul Başkan Vekili Doç. Dr. Cenksu Üçer, Kurul Üyesi Dr. Muhlis Akar, Serik Müftü Vekili Mevlüt Topçu ve Vaizler katıldı.

Yurt çapında İl Müftülüklerinde ALO 190 hattını arayan vatandaşların sorularına cevap veren kadın ve erkek vaizlerin katıldığı seminerde Müftü Vekili Mevlüt Topçu yaptığı selamlama konuşmasında; Böylesi müstesna bir programın yapılması için Antalya’nın seçilmiş olmasından ve yurdumuzun her köşesinden gelen vaizleri Serik’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Vaiz arkadaşlarımızdan ilçemizi tercih edecek olanlarla vaiz eksiğimizin tamamlanacağını ümit ediyorum dedi. Açılış konuşmasını Dr. Ekrem Keleş yaptı. Keleş, konuşmasında şunları söyledi: “Seminer, dini sorulara cevap vermede usul ve yöntemi belirlemek, fetva birliğini sağlamak, cevap verilirken hangi kaynaklardan ve nasıl yararlanılacağı konusunda personelin eğitilmesi amacıyla yapılacaktır.”

İki grup halinde yapılan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelerinin eğitimci olarak katıldığı seminerin sonunda katılımcılar seminerin çok faydalı olduğunu ve dini sorulara cevap verme konusunda yeni yöntemler öğrendiklerini ifade ettiler.

Seminerin tamamlanmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Boğazkent Port Nature Otel’de düzenlediği 2015-2016 Hizmet İçi Eğitim programı sona ermiş oldu.

Son Güncelleme ( Wednesday, 16 March 2016 )