Dünya Kadınlar Günü PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 08 March 2016

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Serik Müftülüğü Dünya Kadınlar Gününü 8 Mart Salı günü Serik Belediyesi ile birlikte kutladı.

Karalar Düğün Salonunda yapılan kutlama programına Kaymakam Dr. Rıfat Altan, Serik Belediye Başkan Vekili Şenay Karayıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Müftü Vekili Mevlüt Topçu, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zülfiye Baş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Karasu, Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kadınlar tarafından hınca hınç doldurulan salonda program İstiklal Marşı ve Kur’an Kursu Öğreticisi Hasibe Güler’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşmalarını sırasıyla Belediye Başkan Vekili Şenay Karayıldırım, Müftü Vekili Mevlüt Topçu ve Kaymakam Dr. Rıfat Altan yaptılar ve katılımcıların Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Müftü Vekili Topçu, konuşmasında: “İslam’da kadın toplumun her alanında var; cephede, camide, cumada, öğretmenlikte ve ticarette. Hz. Peygamber’in (sas) eşleri annelerimizin ve öncü hanım sahabilerin hayatlarında bunların bizatihi tatbikini görüyoruz, ayaklarının altına cennet serilen kadınlarımıza sadece bir gün değil, her gün değer vermeliyiz” dedi ve sözlerini Hz. Peygamber’in (sas) “Sizin en hayırlınız hanımına karşı en iyi olandır hadis-i şerifiyle tamamladı. Kaymakam Altan ise; “İslam öncesi devirlerde kadın bir insan bile sayılmazken ve batıda ‘kadın insan mıdır, değil midir’ tartışmaları yapılırken, İslam dini, kadını olması gereken konuma yükseltmiş, kadınları ikinci plana itmemiş, aksine onlara gereken değeri vermiş ve onları Allah’ın erkeklere emaneti saymıştır. Önemli olan kadınları sadece 8 Mart’ta hatırlamak değil, hayatımızın her anında başımızın tacı yapmaktır ” dedi.

İslam’da Kadın ve Hakları konulu konferansını sunan Kepez Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Dursun, ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerle İslam Dini’nin kadına tanıdığı hakları anlattığı konuşmasında şunları söyledi: “İslâm dini kadın ve erkek arasında bir ayrımın söz konusu olmadığını, doğum, ölüm ve daha sonraki hayatlarında bu iki cinsin birbirinden üstün bir tarafı olmadığını beyan eder. Kadın da tıpkı erkek gibi doğar, erkek gibi insan yavrusudur. İslâm, kadının sosyal ilişkiler yönünden yeteneklerini ve yeterliliğini, mümkün olan azami düzeyde meşru daireler içerisinde kullanmasına izin verir. Yine bu sosyal çerçevede en güzel şekilde Müslümanlara yardımcı olması için çalışma ve faaliyetleri yerine getirme, ilim öğrenme özgürlüğünü verir.”

Program, Müftülük Kur’an Kursu Öğreticilerinin sunduğu ilahi ve ezgi ziyafetinden sonra Camii Gönüllüsü Kadın Projesi Koordinatörü Nurdan Sarı’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 09 March 2016 )