Genç Hatipler Minberde PDF Yazdır E-posta
Friday, 04 March 2016

GENÇ HATİPLER MİNBERDE

Türkiye genelinde geleneksel olarak her yıl İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen hutbe okuma yarışmasının Antalya İl Birinciliği Yarışması Serik’te yapıldı.

04 Mart 2016 Cuma günü saat 09.00’da Merkez Yeşilbahçe Camiinde yapılan yarışmaya Serik Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Müftü Vekili Mevlüt Topçu, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Antalya İl ve İlçelerinden on dokuz İmam-Hatip Lisesinin Müdürleri, öğretmenler, yarışmacı öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmada dereceye girenlerden Alanya Nebahat Şifa Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Hasan Özel Birinci, Korkuteli Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ahmet Koyuncuoğlu İkinci, yine Korkuteli Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ahmet Selçuk Üçüncü oldu. Diğer okulların öğrencileri de dördüncülüğü paylaştılar.

Ev sahipliğini Serik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin üstlendiği yarışmada Jüri Başkanlığını yapan ve Müftü Vekili Topçu şunları söyledi: “Geleceğin hatiplerinin hazırlandığı ve yetiştirildiği bu tür organizasyonlar, din görevlisi yetiştirme konusunda büyük yararlar sağlamaktadır. Yarışmacı gençlerin hepsi birbirinden güzel ve etkili hutbe okudular, dördüncü olanlar üzülmesin, yarışmacıların tamamı gönlümüzün birincisidirler. Böylesi güzel, genç hatiplerin yetişmesinde emeği geçen ebeveyn ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

Yarışmanın sonunda tüm yarışmacı öğrencilere hediyeler verildi, topluca hatıra fotoğrafı çekildi ve İmam-Hatip Lisesi Öğrenci Pansiyonunda yemek ikram edildi.

Yarışmadan sonra, İl Birincisi seçilen Alanya Nebahat Şifa Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Hasan Özel, Okul Müdürü ve öğretmeniyle birlikte Müftülüğümüzü ziyaret etti.

Son Güncelleme ( Sunday, 06 March 2016 )