Karar Senin İlk Namaz PDF Yazdır E-posta
Friday, 26 February 2016

“KARAR SENİN! İLK NAMAZ” KONULU TİYATRO SAHNELENDİ

Serik Müftülüğü Gençlik Temsilciliği ve Serik Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar tiyatrosunun “Karar Senin İlk Namaz” oyunu 24 Şubat Çarşamba günü üç seans olarak sahnelendi.

Programa Kaymakam Dr. Rıfat Altan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Serik Müftü Vekili Mevlüt Topçu, Vergi Daireai Müdürü Fahri Gün, Belediye Başkan Yardımcıları Bünyamin Okudan ve Mustafa Taş, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Karasu, İl Müftülüğü Şube Müdürleri Veli Sağlam ve Süleyman Akgün, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Milli Eğitim Şube Müdürü Cem Ezgü, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Her üç seansta çok sayıda izleyici tarafından izlenen tiyatro saat 10.00’da İmam-Hatip Ortaokulu ve 14.00’da Yükseliş Koleji salonlarında öğrencilere, 19.30’da yine Yükseliş Koleji Salonunda vatandaşa gösterim yapıldı. Tiyatro öncesi Müftü Vekili Mevlüt Topçu yaptığı selamlama konuşmasında:  Hz. Muhammed’e dünyadan sevdirilen üç şeyden biri gözünün nuru kılınan namazdır  ve neslimize namazın bir şekilde sevdirilmesi gerekir, tiyatro da bunun bir yoludur” dedi ve programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ise; “Serik Müftülüğüyle birlikte olup, vatandaşları her türlü sosyal faaliyetlerle buluşturacağız” dedi ve sanatçı İsmail Gülnar’a plaket ve çiçek takdim etti.

Alkol bağımlısı olan liseli bir gencin gördüğü kabuslar ve annesinin nasihatleri ile olumsuz davranışları bırakıp ilk namazını kılmasını, başından geçenleri kızına anlatmasını ve bu anlatılanlardan etkilenen kızının da o gün namaza başlama kararını vermesini konu edinen tiyatro bir saatten fazla sürdü ve izleyiciler tarafından ilgi ile takip edildi.

Son Güncelleme ( Friday, 26 February 2016 )